Călin Popescu-Tăriceanu, primit la Suceava ca viitor candidat la alegerile prezidenţiale

> Daniel Chiţoiu: Rezultatul alegerilor din 26 mai e foarte important ca să avem preşedinte al României pe Călin Popescu-Tăriceanu

Câteva sute de membri şi simpatizanţi ALDE au participat la Suceava, sâmbătă dimineaţa, la o adunare electorală cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Încă din startul manifestării unii simpatizanţi au strigat „Tăriceanu – preşedinte!”.

La evenimentul electoral a fost prezent ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, senatorul Viorel Ilie, care a transmis încurajări membrilor ALDE şi le-a spus că după alegerile europarlamentare „Moldova va fi liberală – ALDE liberală”.

Secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, şi-a exprimat satisfacţia că sala mare a Casei de Cultură din Suceava era plină şi s-a arătat convins că, peste o săptămână, la alegerile europarlamentare, Suceava va avea un rezultat foarte bun, din două cifre.

El a transmis membrilor ALDE ca în această săptămână, până la alegeri, să facă un efort mai susţinut, astfel încât oamenii să ştie că în 26 mai sunt alegeri europarlamentare şi să voteze cu candidaţii ALDE, care prezintă cea mai bună listă.

„Rezultatul din 26 mai este foarte important pentru ca să avem preşedintele României pe Călin Popescu-Tăriceanu. Trebuie să obţineţi un scor foarte bun. Acum puneţi bazele consolidării partidului nostru în judeţ” a spus Chiţoiu.

El a arătat că va trebui ca în 26 mai să fie convinşi să vină la vot oamenii care votează ALDE ca să se realizeze scorul partidului din sondaje, de 12-14%, iar reprezentanţii ALDE în secţii de votare să fie foarte atenţi şi să fie loiali partidului.

Dacă scorul vizat de Daniel Chiţoiu se va regăsi şi în urma alegerilor din 26 mai, ALDE ar putea avea patru europarlamentari.

Locul 5 pe lista de candidaţi, Varujan Vosganian, prezent la Suceava la această întâlnire electorală, a vorbit atât despre programul ALDE de dezvoltare a zonei Moldovei prin modernizarea căii ferate care va avea o viteză medie de deplasare de 160 de km/h, cât şi despre drumul expres Bucureşti – Suceava.

El a mai arătat că în alegerile europarlamentare vor trebui susţinuţi cei din ALDE „care reprezintă onest şi cu cinste România în afara graniţelor, nu ca reprezentanţii altor partide care denigrează ţara”.

Vosganian a spus că cei din ALDE sunt români, pentru că nu pot fi români adevăraţi sau români mincinoşi, pentru că românii mincinoşi nu sunt români.

Varujan Vosganian a vorbit şi el despre Călin Popescu-Tăriceanu ca despre un viitor candidat la alegerile prezindenţiale.

Preşedintele ALDE Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că România este acum dezbinată în Uniunea Europeană şi că acest lucru nu mai poate continua, pentru că nu mai sunt acceptate luptele între români dacă se doreşte ca ţara să meargă pe un drum bun.

El a arătat că România are nevoie de un lider cu experienţă, cu expertiză şi un lider respectat, aşa cum este Călin Popescu-Tăriceanu.

Băişanu a mai spus că în prezent se vede o luptă pentru supremaţie în UE între Franţa şi Germania, luptă care este acum transpusă în România, unde Germania este reprezentată de Klaus Iohannis, iar Franţa de Dacian Cioloş, în timp ce România va fi reprezentată de Călin Popescu-Tăriceanu, care este cel care va lupta pentru români.

„Klaus Iohannis a făcut nimic, ca şi alţii care au făcut nimic” a spus Băişanu.

La rândul său, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că în timp ce străinii care ne vizitează ţara constată că aceasta este frumoasă şi cu oameni harnici, unii care merg la Bruxelles vorbesc despre ţara lor că este urâtă şi că românii sunt hoţi.

„Mincinoşi ca aceşti oameni nu au nicio urmă de patriotism, iar străinii nu pun pe ei niciun preţ” a spus Popescu-Tăriceanu, care a arătat că ALDE va merge în Europa să prezinte România aşa cum este.

„România nu e mai prejos de alte ţări” a precizat Popescu-Tăriceanu.

El a mai vorbit şi despre „Europa cu două viteze”, în care ţările vechi membre ale UE, ţările dezvoltate iau decizii, în timp ce ţările ca România trebuie să pună în aplicare ceea ce se decide.

Popescu-Tăriceanu a spus că, atunci când a fost prim-ministru, a avut nopţi nedormite pentru aderarea la Uniunea Europeană, pentru că ştia că nu trebuie ratat acest obiectiv, dar vede acum că Uniunea Europeană nu mai este cea la care se gândea în 2007, pentru că „astăzi unii vor să fie mai egali decât alţii”.

Liderul ALDE a mai transmis că doreşte ca România să aibă o economie puternică, o economie de referinţă.

„Nu vreau ca România să fie într-o poziţie mărginaşă. România merită mai bine!” a transmis Călin Popescu-Tăriceanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: