Alexandru Ovidiu Vintilă a fost ales preşedinte al SSB

Cei 28 de membri ai Societăţii Scriitorilor Bucovineni (SSB) care au participat, ieri, la adunarea generală extraordinară a acesteia au decis, prin vot secret, componenţa comitetului de conducere. Pentru această structură au fost propuşi următorii scriitori: Alexandru Ovidiu Vintilă, Ioan Mateiciuc, Cezar Straton, Paraschiva Abutnăriţei, Alexa Paşcu, Sabina Fînaru şi Ioan Mugurel Sasu. În urma voturilor acordate, primii trei, în această ordine, au fost aleşi spre a conduce SSB pentru un nou mandat: Alexandru Ovidiu Vintilă (26) – preşedinte, Ioan Mateiciuc (18), respectiv Cezar Straton (12) – vicepreşedinţi. Au urmat în preferinţele alegătorilor Paraschiva Abutnăriţei şi Sabina Fînaru.

Şedinţa a fost condusă de monahia Elena Simionovici, fostă vicepreşedintă, care, de curând – în urma unor demisii survenite la vârf (Alexandru Ovidiu Vintilă din funcţiile de vicepreşedinte şi de redactor-şef al revistei „Bucovina literară”; Carmen Veronica Steiciuc din funcţia de preşedinte) – devenise preşedinte interimar al SSB.

În prima parte a reuniunii, la propunerea Doinei Cernica, monahia Elena Simionovici a fost aleasă, prin vot deschis, preşedintă de onoare a Societăţii Scriitorilor Bucovineni.

În final, preşedintele Alexandru Ovidiu Vintilă (care va conduce mai departe revista „Bucovina literară”) a mulţumit adunării pentru încrederea acordată şi a anunţat, pe scurt, că se va îngriji de „continuarea normalităţii”. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: