PSD Suceava 2020

Suceveni şi turişti au participat la spectacolul de Paşte din Muzeul Satului Bucovinean

> Gheorghe Flutur a împărţit ouă roşii copiilor

 Numeroşi suceveni şi turişti au participat, duminică la prânz, în Muzeul Satului Bucovinean, la un spectacol de Paşte în cadrul căruia au fost interpretate cântece religioase, a fost organizat un concurs de ciocnit ouă, au fost prezentate demonstraţii de toacă, iar Ovidiu Lipan Ţăndărică a prezentat un concert extraordinar de toacă împreună cu fanfara Zece Prăjini.

Spectacolul a început cu obiceiuri de Paşte din Bucovina, respectiv cu pregătirea şi sfinţitul coşului de Paşte, urmate de pregătirea mesei de Paşte. Ulterior, spectacolul a inclus demonstraţii de toacă, dar şi concert de cântece religioase. Pe un ecran mare au fost prezentate imagini reprezentând obiceiuri pascale din Bucovina.

Copiii aflaţi împreună cu părinţii în Muzeul Satului Bucovinean au primit câte un ou roşu de la preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Şi în acest an, o căruţă trasă de ponei a transportat coşuri cu ouă roşii, poneii fiind o atracţie pentru copiii prezenţi.

Manifestarea a avut ca punct culminant un spectacol extraordinar de toacă susţinut de Ovidiu Lipan Ţăndărică. Pentru acest spectacol percuţionistul a pregătit „un cub” pe care se aflau mai multe lemne de toacă de diverse mărimi şi cu sunete diferite. Acest cub cu toace este creaţia artiştilor Victoria şi Marian Zidaru, care au realizat „Ferma de Artă” de la Liteni – Moara, un spaţiu pentru promovarea meşteşugului ţărănesc sculptural. Ovidiu Lipan Ţăndărică a susţinut şi un concert împreună cu fanfara Zece Prăjini.

La acest spectacol de Paşte au mai fost prezenţi primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreşedintele CJ Suceava Gheorghe Niţă, directori de instituţii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: