PSD Suceava 2020

Palmares deosebit al elevilor suceveni la Olimpiada naţională de astronomie şi astrofizică

> Este vorba despre un premiu I şi trei menţiuni oferite de MEN, precum şi de o medalie de aur, trei medalii de argint şi o medalie de bronz acordate de Societatea Română de Fizică > Elevul Paul Florin Rebenciuc, de la CN „Ştefan cel Mare” Suceava, medaliat cu aur, a obţinut pentru a doua oară consecutiv premiul I la etapa naţională a competiţiei

Trei elevi ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Dragoş Andrei Sîrghi, Paul Florin Rebenciuc şi David Turturean, s-au calificat în lotul lărgit al României în urma rezultatelor deosebite obţinute la cea de a XVII-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în perioada 18-21 aprilie la Breaza, în judeţul Prahova.

Inspectorul şcolar de fizică din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, prof. dr. Petru Crăciun, a declarat, recent, că elevii care au reprezentat judeţul la olimpiadă au obţinut rezultate deosebite, fiind pentru prima dată când în lotul lărgit al României se califică trei elevi suceveni.

Prof. Petru Crăciun a spus că elevul Paul Florin Rebenciuc, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, a obţinut la categoria Seniori 2, pentru a doua oară consecutiv, premiul I oferit de MEN şi medalia de aur din partea Societăţii Române de Fizică, dar şi calificarea în lotul lărgit al României.

El a precizat că atât elevul Dragoş Andrei Sîrghi, clasa a VIII-a, care a participat la categoria Juniori, cât şi elevul David Corneliu Turturean, clasa a X-a, care a concurat la categoria Seniori S1, au obţinut menţiune acordată de MEN şi medalii de argint oferite de Societatea Română de Fizică, calificându-se în lotul lărgit al României.

Rezultate notabile au obţinut şi elevii: Maurizio Tudor Pavel, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, participant la categoria Seniori S1, care a obţinut menţiune acordată de MEN şi medalie de argint oferită de Societatea Română de Fizică, la aceeaşi categorie, elevul Ioan Alexandru Babiuc, clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, obţinând medalia de bronz acordată de SRF, eleva Sabina Dumistrăcel, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, participantă la categoria Seniori S2, care a obţinut diploma de onoare din partea Societăţii Române de Fizică, precum şi elevul Mihai-Antonio Caunii, clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială „George Popadiuc” Rădăuţi, căruia i-a fost acordată diploma de onoare din partea Societăţii Române de Fizică.

Inspectorul şcolar a mai informat că etapa selecţiei pentru lotul restrâns care va reprezenta România la faza internaţională a competiţiei va avea loc în luna iunie, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Preşedintele comisiei centrale a olimpiadei a fost lectorul universitar Cristian Pârghie, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Lotul olimpic sucevean a fost însoţit la olimpiadă de inspectorul şcolar Petru Crăciun.

Profesorii îndrumători ai elevilor suceveni participanţi la această competiţie sunt: Carmen Amorăriţei, Sorin Golda, Florin Cojocaru de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, prof. dr. Petru Crăciun de la Palatul Copiilor Suceava şi Marcel Colibaba de la Şcoala Gimnazială „George Popadiuc” Rădăuţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: