Lansare de carte la Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare”

„Vorbirea din Moldova – Culegere de texte semispontane”

La Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va avea loc luni, 22 aprilie, la ora 13, lansarea cărţii „Vorbirea din Moldova – Culegere de texte semispontane”, apărută în 2018, la Casa Cărţii de Ştiinţă din Cluj-Napoca, în prezenţa autoarelor Cristina Bleorţu şi Alina-Viorela Prelipcean.

Potrivit reprezentanţilor USV, Cristina Bleorţu, originară din Suceava, fostă studentă a Universităţii „Ştefan cel Mare”, este asistent univ. dr. în cadrul Universităţii din Zürich, Elveţia. A publicat 11 volume în calitate de autor, editor şi coordonator, peste 30 de articole, peste 30 de recenzii. A tradus două cărţi şi 30 de articole de lingvistică. A participat în diferite proiecte de sociolingvistică şi intonaţie de la Universitatea din Oviedo, de la Universitatea din Barcelona şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, iar în prezent se ocupă de corespondenţa coşeriană (peste 40000 de scrisori), un proiect coordonat de prof. Johannes Kabatek de la Universitatea din Zürich, ultimul discipol al marelui lingvist Eugeniu Coşeriu. În acelaşi timp, face parte dintr-un proiect de traduceri al unui curs de lingvistică online de la Universitatea din Zürich. A organizat zece congrese, coordonează o colecţie de carte (cu prof. Johannes Kabatek şi prof Sanda-Maria Ardeleanu), a făcut parte din 12 comitete ştiinţifice şi jurii, a evaluat articole pentru diferite reviste din străinătate, iar în anul 2017 a primit marele premiu la Gala Studenţilor Români din Străinătate.

Alina-Viorela Prelipcean este asistent univ. dr. în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, membră a colectivului de hispanistică. Are o bogată activitate ştiinţifică, cuprinzând două volume în calitate de autor şi aproximativ 30 de articole, zece recenzii, numeroase participări la conferinţe naţionale şi internaţionale reprezentative.

Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. Rodica Nagy, director al Şcolii Doctorale din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Evenimentul va fi moderat de lector univ. dr. Otilia Ignătescu şi se va desfăşura în sala de lectură „Mihail Iordache”, corp A, camera 103. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: