Trend ascendent pentru piața imobiliară în Suceava

Datorită investițiilor constante, piața imobiliară din Suceava continuă să evolueze.

Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în primele trei luni ale anului 2019, Suceava s-a clasat în primele 10 orașe ca număr de tranzacții imobiliare. În fiecare dintre cele trei luni au fost întregistrate peste 1.000 de tranzacții imobiliare. „În luna martie 2019, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 44.566 imobile, cu 3.756 mai multe față de luna februarie 2019. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna martie a acestui an este cu 14.147 mai mic față de perioada similară a anului trecut”, precizează ANCPI.

 În topul autorizațiilor

 Luna februarie a acestui an plasează regiunea Nord-Est pe locul 1 într-un clasament al creșterii numărului de autorizații de construcții emise. Potrivit Institutului Național de Statistică, în luna februarie s-au înregistrat cu 159 de autorizații mai mult față de luna ianuarie.

Cu toate acestea, față de luna februarie a anului 2018 s-au emis cu 10 autorizații mai puțin în Nord-Estul României.

La nivel național s-au eliberat 2.853 de autorizații pentru construirea de clădiri rezidenţiale, din care 67,0% sunt pentru zona rurală.

Autorizaţia de construire constituie actul de autoritate al administraţiei locale pe baza căruia se asigură aplicarea măsurilor prevăzute de lege referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea şi funcţionarea construcţiilor.

 Apartamente noi în Suceava

 Piața imobiliară din Suceva nu duce lipsă nici de oferte de locuințe situate în ansambluri rezidențiale noi.

 Cartierul “La Stejari Residence” este un ansamblu de locuinţe ce cuprinde 31 de clădiri rezidenţiale tip vilă cu regim de înălţime P+2 etaje desfăşurate pe o suprafaţă totală de 4,7 hectare, cu drumuri de acces, trotuare, spaţii verzi şi locuri de parcare individuale. Clădirile sunt module cu câte 6 apartamente, 3 apartamente cu 2 camere şi 3 apartamente cu 3 camere, dispuse câte 2 pe nivel.

Un apartament cu trei camere și cu o suprafață de circa 71mp are un preț de aproximativ 55.000 euro. Cele mai căutate apartamente, cele cu două camere, au o suprafață de circa 58mp și un preț de pornire de 48.000 euro.

 De cealalată parte, persoanele care își doresc să locuiască în centrul orașului pot alege locuințele din cadrul Luxury Residence. Acesta este dispus pe D2 + D1 + P+ 6 etaje și este situat în zona centrală a Sucevei, cu acces facil atât către mijloace de transport, cât și către Piața Centrală și centre comerciale. În cadrul acesteia vei putea găsi garsoniere, apartamente cu 2 și cu 3 camere. Acestea sunt disponibile în suprafețe diverse, cuprinse între 27mp și 87mp.

 În cazul în care sunteți în căutarea unei locuințe, accesați site-ul de anunțuri de imobiliare Flatfy.ro. Aici vei găsi o gamă variată de anunțuri de vânzare/cumpărare apartamente și case, dar și oferte de chirii. Dacă doriți să vizualizați ofertele disponibile în cadrul ansamblurilor rezidențiale nou construite accesați new.Flatfy.ro. Aici vei găsi descrieri detaliate ale construcțiilor și ale materialelor folosite, dotările locuințelor, dar și diferitele stiluri de compartimentare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: