În acest an

Grupul care doreşte interzicerea Bucovina Rock Castle contestă şi Festivalul Medieval

> Membrii săi cer să nu se finanţeze spectacole în zona Cetăţii de Scaun, acuzând că se proferă înjurături, se incită la ură, crimă, dezmăţ, promiscuitate sexuală şi consum de droguri

Un grup format din patru „cetăţeni creştini din Suceava şi împrejurimi” a formulat o contestaţie faţă de proiectul de buget pentru anul 2019 al Consiliului Judeţean Suceava.

Ei arată în contestaţie că nu sunt de acord în special cu fondurile alocate Centrului Cultural „Bucovina”, Muzeului Bucovinei şi Consiliului Judeţean Suceava pentru concertul „Bucovina Rock Castle” din august 2019, la Cetatea de Scaun Suceava, din bani publici, „sau sub formă şmecherească de împrumut”, pentru Festivalul Medieval, ori pentru alt concert muzical la Cetatea de Scaun a Sucevei, în şanţul cetăţii sau pe platoul cetăţii.

Ei susţin că platoul din faţa Cetăţii de Scaun, şanţul Cetăţii de Scaun şi Cetatea de Scaun Suceava sunt declarate, printr-un act normativ incontestabil, monument istoric din clasa A şi, contrar realităţii, susţin că Cetatea de Scaun este monument istoric şi protejat UNESCO şi că regimul juridic legal al acestui perimetru „nu permite profanarea sa perpetuă nu numai prin poluarea sonoră ci prin acţiunea directă a unei mase de câteva sute de oameni, care consumă în acel perimetru protejat băuturi alcoolice, tone de bere, fumează, apoi îşi lasă umorile, vomele, micţiunile pe zidurile cetăţii şi pe un teren încă neepuizat din punctul de vedere al cercetării arheologice, fiind şi sit arheologic”.

Ei mai cer ca la şedinţă să fie invitat şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Aurel Buzincu, ca specialist în cultură, pentru a informa corect „cu privire la abuzul grosolan şi anticreştin” pe care Consiliul Judeţean Suceava îl face de 8 ani privind organizarea şi finanţarea din bani publici a Bucovina Rock Castle, „cheltuindu-se peste 500.000 de euro, pentru înjurături greu de reprodus, pentru incitare la ură, crimă, dezmăţ, promiscuitate sexuală, consum de droguri, masacru, simulacru etc.”.

Reamintim că „grupul de cetăţeni creştini” a fost invitat în plenul Consiliului Judeţean Suceava în luna februarie pentru a-şi exprima punctul de vedere, iar toţi consilierii judeţeni au respins cererile lor şi le-au transmis că acest subiect nu se va mai aborda în Consiliul Judeţean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: