Atenţie la căpuşe !

36 de persoane înţepate de căpuşe au ajuns la UPU Suceava pentru îngrijiri medicale

> Una dintre ele a fost internată în spital

Medicul-şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Suceava, Liviu Cîrlan, a declarat, miercuri, că, de la începutul acestui an şi până în prezent, 36 de persoane, între care şi copii, s-au prezentat la spital pentru îngrijiri medicale după ce au fost înţepate de căpuşe.

El a menţionat că doar un pacient în vârstă de 60 de ani, care prezenta simptom febril şi fusese muşcat de căpuşă, a fost internat, în data de 29 martie, în Secţia de Boli Infecţioase a SJU Suceava pentru tratament de specialitate.

Medicul a spus că, din totalul acestor cazuri prezentate la UPU, unu s-a înregistrat în luna ianuarie, 16 cazuri în luna martie şi 16 cazuri în primele 10 zile ale lunii aprilie, printre pacienţi numărându-se şi copii. El a adăugat că pacienţii provin atât din mediul rural, cât şi urban, înţepăturile de căpuşe fiind localizate în diferite zone ale corpului.

Medicul-şef al UPU a menţionat că pacienţilor cu înţepături de căpuşe li s-a toaletat plaga şi li s-a administrat vaccin antitetanos, apoi au fost îndrumaţi către ambulatoriul de boli infecţioase pentru a fi luaţi în evidenţă, în vederea continuării investigaţiilor medicale şi tratament de specialitate.

Pentru evitarea înţepăturilor de căpuşe, specialiştii recomandă adoptarea unor măsuri de protecţie individuală la petrecerea timpului în aer liber, printre acestea numărându-se purtarea unor haine în culori deschise şi cu textură mai deasă pentru a putea fi observate mai uşor insectele parazite, purtarea de încălţăminte închisă, acoperirea capului cu şepci sau pălării, inspectarea corpului cu atenţie, întrucât căpuşele se pot fixa în orice zonă fără a provoca disconfort, iar în cazul care o persoană a fost muşcată de căpuşă se recomandă prezentarea la medicul de familie sau la camera de gardă. (N.B)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: