Fostul prefect de Suceava Ioan Băncescu:

Prefectura rămâne prinţesa instituţiilor din administraţia publică locală

> În mandatul meu, Prefectura era un fel de paratrăsnet, dar acum i-a luat faţa Consiliul Judeţean, a spus ieri Ioan Băncescu

 Fostul prefect de Suceava Ioan Băncescu a declarat, ieri, cu prilejul Zilei Instituţiei Prefectului, că faţă de perioada în care el a fost prefect, 1992 – 1996, Prefectura nu mai este atât de vizibilă şi că „i-a luat faţa” Consiliul Judeţean, dar că el consideră Prefectura drept prinţesa administraţiei publice locale.

El a amintit că, în anii imediat de după Revoluţie, când şi-a exercitat mandatul de prefect, a fost o perioadă zbuciumată, când şi legislaţia era firavă, oamenii aveau mari aşteptări, iar prefectura era un fel de paratrăsnet.

Băncescu a spus că faţă de perioada actuală, când totul este prevăzut prin legislaţie, la acea vreme nu avea instrumente legale şi că Prefectura Suceava era solicitată să rezolve diverse situaţii şi chiar a fost solicitat să asigure plata salariilor angajaţilor unei societăţi.

„Am făcut operă de pionierat” a spus Băncescu.

El a amintit că la acea vreme prefectul era şi om politic şi că el era „în haine de luptător”, fiind preşedintele Organizaţiei Judeţene PDSR.

Ioan Băncescu a mai spus că la acea vreme „presa avea dinţii lungi şi ascuţiţi şi se năpustea asupra Prefecturii”.

„Prefectura nu mai e atât de vizibilă. I-a luat faţa Consiliul Judeţean, care este un fel de alfa şi omega” a adăugat Băncescu.

Potrivit lui, „Prefectura rămâne prinţesa instituţiilor din administraţia publică locală”.

Actualul prefect, Mirela Adomnicăi, a apreciat că Prefectura este o regină a administraţiei publice locale, ceea ce l-a făcut pe Băncescu să explice că regina ar fi premierul Viorica Dăncilă, iar la nivel judeţean sunt… prinţese.

Mirela Adomnicăi a mai spus că Prefectura desfăşoară în continuare o activitate susţinută, iar pentru liniştea actuală se face un efort consistent.

Ea şi-a exprimat speranţa că pârghiile legislative vor fi întărite, pentru ca Instituţia Prefectului să poată răspunde problemelor cu care se confruntă.

Foştii prefecţi şi subprefecţi au primi diplome cu acest prilej, după care au audiat un concert susţinut de elevii Şcolii de Subofiţeri de Jandarmi din Fălticeni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: