Primarul PNL al oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac, repus în funcţie de Tribunalul Suceava

> El a fost demis în mai 2018 pentru că fusese găsit în conflict de interese în anul 2010, când era consilier local

Primarul PNL al oraşului Broşteni, Nicolae Chiriac (PNL), a fost repus în funcţie de Tribunalul Suceava, care a suspendat ordinul prefectului de Suceava din mai 2018 de încetare înainte de termen a mandatului de primar, după ce acesta a pierdut un proces cu ANI, care l-a găsit în conflict de interese.

În minuta Tribunalului Suceava se arată: „Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenţie voluntară accesorie. Respinge ca nefondată excepţia inadmisibilităţii cererii de suspendare. Admite cererea. Suspendă executarea Ordinului nr. 130/23.05.2018 până la soluţionarea definitivă a cauzei. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Suceava. Pronunţată azi, 1.04.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

Nicolae Chiriac a declarat că decizia de suspendare a ordinului prin care i s-a încheiat mandatul înainte de termen este executorie şi că urmează să se judece în continuare pentru anularea ordinului.

El a spus că are mai multe motive pentru care consideră că ordinul emis de Prefectura Suceava trebuie anulat şi a menţionat că mulţi primari din ţară au fost repuşi în funcţie.

Mai mult, fapta primarului a fost în urmă cu 9 ani, când era consilier local.

 „În calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al Oraşului Broşteni privind organizarea păşunatului în anul 2010 la nivelul oraşului Broşteni, în temeiul căreia a fost încheiat un contract de închiriere între Consiliul Local al Oraşului Broşteni şi Asociaţia Crescătorilor de Animale «Ciobănaşul» Broşteni (asociaţie în cadrul căreia deţine calitatea de membru şi preşedinte)” comunica Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Nicolae Chiriac a fost ales primar în anul 2012 şi reales în 2016. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: