Un fals angajat al unei firme de curierat a încercat să-l înşele pe un bărbat

Un bărbat în vârstă de 27 ani, din Câmpulung Moldovenesc, este cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii „înşelăciune”, după ce s-a dat drept angajat al unei firme de curierat şi a ridicat un colet în care se aflau două telefoane mobile marca Iphone 7.

Potrivit IPJ Suceava, miercuri, 20 martie a.c., la ora 15.30, Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de un bărbat de 42 de ani, localnic, despre faptul că, în urma unui anunţ pe care l-a postat pe OLX, o persoană necunoscută, care a declarat că este agent al unei firme de curierat, a ridicat un pachet în care se aflau două telefoane mobile marca Iphone 7, spre a fi trimis în oraşul Deva, judeţul Hunedoara.

După preluarea coletului, falsul angajat a lăsat un aviz din carton, bărbatul de 42 de ani dându-şi seama ulterior că a fost înşelat cu suma de 2600 lei, contravaloarea telefoanelor.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 42 de ani este administrator al unei firme din Câmpulung Moldovenesc care are ca obiect de activitate repararea echipamentelor electronice şi de telecomunicaţii.

Astfel, pe 19 martie a.c., bărbatul a scos la vânzare pe site-ul OLX două telefoane mobile marca Iphone 7, pentru suma de 2700 lei. Telefoanele au fost confecţionate de persoana vătămată prin cumpărarea de pe site-ul OLX a plăcilor de bază şi a celorlalte subansamble.

În seara zilei de 19 martie a.c., în jurul orei 21, administratorul firmei a fost contactat pe serviciul de mesagerie OLX de un bărbat care s-a arătat interesat de achiziţie. Acesta i-a propus o reducere pentru achiziţionarea ambelor telefoane, însă administratorul firmei i-a spus că nu poate lăsa sub suma de 2600 lei. Clientul i-a spus că este de acord şi că în următoarea zi, după ora 12, va trimite un curier, deoarece acest site poate face acest lucru.

Astfel, pe 20 martie a.c., în jurul orei 14, la sediul firmei s-a prezentat un tânăr care a spus că este de la o firmă de curierat şi s-a prezentat pentru a ridica un colet. Cum era preocupat de împachetarea coletului, bărbatul nu a băgat de seamă că acel tânăr nu avea niciun fel de semn sau echipament al firmei de curierat. După ce a predat pachetul, tânărul i-a eliberat o hârtie fără duplicat şi a plecat cu pachetul.

În urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de către poliţiştii BIC, autorul infracţiunii a fost identificat ca fiind un tânăr de 27 ani, localnic, care a recunoscut fapta comisă şi s-a împăcat cu persoana vătămată.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii „înşelăciune”, dosar care va fi soluţionat procedural. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: