Între subiectele în atenţia ATOP Suceava

Problematica accidentelor rutiere grave, creşterea numărului de furturi din locuinţe şi fenomenul falşilor medici

> În unele localităţi ale judeţului, coeficientul criminalităţii a crescut aproape de trei ori!

 Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Suceava a discutat, marţi, în şedinţa trimestrială, care s-a desfăşurat la Putna, probleme actuale privind siguranţa cetăţeanului şi ordinea publică.

Astfel, ATOP Suceava a stabilit realizarea unei analize, în trimestrul I, împreună cu factorii responsabili, având în vedere calmarea traficului la intrarea în localităţi, construirea alveolelor, a sensurilor giratorii, pentru scăderea numărului de accidente de circulaţie soldate cu persoane decedate şi persoane accidentate grav. În şedinţă s-a pus problema creşterii numărului persoanelor care încalcă legea prin conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permis de conducere sau cu permisul suspendat.

ATOP Suceava a discutat şi despre creşterea îngrijorătoare a numărului de furturi din locuinţe, dar şi despre înregistrarea unui număr mare de infracţiuni comise de minori, precum şi despre creşterea coeficientului de criminalitate în unele localităţi, de aproximativ trei ori.

Participanţii la reuniune au căzut de acord asupra necesităţii unei mai bune informări între poliţie şi administraţia locală, a unei mai bune colaborări între structurile de ordine publică şi poliţia locală din localităţi, în vederea scăderii infracţionalităţii, precum şi în ceea ce priveşte asigurarea într-o măsură mai mare de către populaţie a sprijinului către structurile de ordine publică, pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări, a traficului cu material lemnos şi a altor fapte contravenţionale sau infracţionale.

Se consideră necesară asigurarea prezenţei în localităţi a lucrătorilor de poliţie, în vederea rezolvării sesizărilor cetăţenilor şi acordării de sprijin către autorităţilor locale, dar şi pentru creşterea operativităţii şi reducerea timpului de intervenţie la sesizările făcute prin apel la „112”.

ATOP Suceava a mai recomandat afişarea numerelor de telefon la sediile secţiilor şi posturilor de poliţie, în vederea primirii mesajelor şi apelurilor de la cetăţeni, pentru rezolvarea unor probleme pe linie de siguranţă şi ordine publică. S-a propus desfăşurarea de acţiuni poliţieneşti, în sistem integrat, în locuri cu potenţial crimogen, pentru creşterea gradului de siguranţă a persoanei, protejarea patrimoniului, prevenirea accidentelor de circulaţie.

Totodată, se vor efectua demersuri către conducerea MAI pentru asigurarea unui număr mai mare de lucrători la Postul de Poliţie Transporturi Aeriene de la Aeroportul Suceava, în contextul numărului mare de pasageri (peste 350.000).

ATOP Suceava a mai cerut luarea măsurilor specifice de autorităţile locale pentru prevenirea creşterii alarmante a numărului incendiilor de vegetaţie uscată, care s-a extins asupra persoanelor, unele fiind grav rănite, precum şi asupra locuinţelor şi fondului forestier.

În aceeași şedinţă s-au prezentat unele aspecte legate de fenomenul medicilor falşi, sesizate de ATOP către poliţie, în vederea combaterii acestui fenomen, aspecte care au fost constatate şi pe teritoriul judeţului Suceava, în urma informărilor făcute de cetăţeni către autorităţile locale şi structurile de ordine publică. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: