Cooperare între Suceava şi Stiria în domeniul învăţământului dual, profesional, universitar, de asemenea în domeniul economic şi al silviculturii

Reprezentanţi ai judeţului Suceava şi ai landului austriac Stiria au discutat, marţi, despre cooperarea în mai multe domenii de interes pentru cele două regiuni.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care conduce delegaţia suceveană într-o vizită de lucru în landul austriac Stiria, a declarat că în domeniul educaţiei s-au abordat teme privind învăţământul profesional şi tehnic, învăţământul dual şi învăţământul silvic şi superior.

La discuţii au participat rectorul Universităţii Montane din Graz, Wilfried Eichlseder, şi responsabilul pentru relaţii internaţionale al Universităţii din Graz, Mediha Ohranovic.

Flutur a menţionat că în ceea ce priveşte învăţământul universitar s-a discutat, pe lângă mobilitatea pe programul Erasmus, şi promovarea reciprocă a evenimentelor organizate de USV şi de universităţi din Stiria.

Un subiect foarte interesant se referă la o colaborare în domeniul managementului riscurilor, privind prevenirea şi combaterea dezastrelor, a mai spus preşedintele CJ Suceava.

În ceea ce priveşte silvicultura, subiectele de interes au fost legate de înfiinţarea şi dezvoltarea de pepiniere silvice, despre noile tehnologii în exploatarea pădurilor, astfel încât să se asigure protecţia mediului, dar şi despre valorificarea superioară a produselor din domeniul silvic.

Totodată, participanţii la discuţii au evidenţiat rolul clusterelor în care să fie integrate localităţi şi administraţii silvice.

Flutur a mai declarat că, în ce priveşte mediul de afaceri, domeniul de interes a fost industria alimentară, în special procesarea produselor micilor fermieri şi valorificarea acestora în structurile turistice printr-un marketing adecvat, discutându-se şi despre construirea de case cu elemente din lemn.

Totodată, s-au purtat discuţii despre parcurile industriale care se vor dezvolta în Siret şi Suceava şi despre alte oportunităţi de investiţii în judeţul Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: