La începutul acestui an

Spitalul Municipal Fălticeni a scos la concurs 13 posturi vacante de medic specialist

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni, medicul Vlad Alexandru Morariu, a declarat că unitatea a scos la concurs încă de la începutul acestui an 13 posturi vacante de medic specialist, pentru patru dintre posturi urmând să fie organizat examenul în luna februarie.

Morariu a spus că pentru un post vacant de medic specialist în anatomie patologică a fost organizat concurs pe 31 ianuarie, iar pentru 12 posturi vacante de medic specialist  s-au înscris patru candidaţi – pentru specialităţile cardiologie, chirurgie generală, pediatrie şi balneofizioterapie.

El a mai spus că spitalul înregistrează cel mai mare deficit de personal în rândul medicilor din specialităţile pediatrie, radiologie şi  imagistică  medicală,  medicina  de urgenţă, oncologie, epidemiologie şi urologie.

Referindu-se la normarea personalului în Spitalul Municipal Fălticeni, Morariu a precizat că aceasta s-a realizat cu respectarea normativului de personal conform OMS nr.1224/ 2010 privind aprobarea normativelor de personal pentru asistenţa medicală spitalicească, precum şi pentru modificarea şi completarea OMS 1778/2006, pe baza criteriilor de normare aprobate pe locuri de muncă, conform legislaţiei în vigoare, ţinându-se cont de numărul de paturi, suprafaţa de curăţenie, numărul de încăperi, numărul de personal necesar deservirii mesei.

El a arătat că din cele 532 posturi aprobate în statul de funcţii şi normate conform normativelor, în Spitalul Municipal Fălticeni sunt în prezent ocupate 406 posturi, alte 126 fiind vacante.

Medicul Vlad Alexandru Morariu a menţionat că procentul de încadrare cu medici este de 67,64, cel de încadrare cu alt personal sanitar cu studii superioare este de 66,67, procentul de încadrare al personalului sanitar mediu este de  79,43, iar cel al personalului auxiliar este de 75,39.

Managerul spitalului fălticenean a subliniat că, pentru atragerea personalului medical şi menţinerea în activitate în unitate, spitalul acordă salariul  de bază, sporurile pentru  condiţii de muncă,  spor de noapte, spor pentru orele de gardă în afara normei de bază, la nivel maxim. Totodată, spitalul asigură perfecţionări  continue pentru  personalul  medical şi nemedical  prin instruiri periodice în cadrul unităţii şi în entităţi specializate, acordă vouchere de vacanţă conform legislaţiei, în limita bugetului aprobat, acordă indemnizaţia de hrană, în limita bugetului aprobat, şi organizează  examen de promovare  în grad profesional şi într-o  treaptă superioară celei deţinute, trimestrial.

Morariu a menţionat că şi autoritatea publică locală s-a implicat în atragerea şi menţinerea personalului medical cu studii superioare în spitalul fălticenean, prin alocarea a trei locuinţe de serviciu, preconizându-se ca, în viitor, în funcţie de posibilităţi, să mai fie alocate şi alte locuinţe de serviciu pentru medicii care optează să profeseze în acest spital.

El a mai declarat că, la propunerea medicilor din spital, dar şi a sa, ca manager, au fost alocate din bugetul local „sume considerabile”  pentru achiziţionarea de aparatură medicală necesară desfăşurării  activităţii medicale.

Managerul a reamintit că în anul 2018 au fost scoase la concurs 18 posturi de medic specialist, dintre care s-au ocupat patru posturi pe perioadă nedeterminată în secţiile ATI, medicină  internă în compartimentele dermato-venerologie, respectiv  ortopedie-traumatologie.

Morariu a  menţionat că tot în 2018 au fost încheiate zece contracte pe perioadă determinată sau contracte parţiale  pentru  medici  pensionari  şi din  alte unităţi pentru  asigurarea  în bune condiţii a activităţii medicale şi pentru a acoperi cu medici liniile de gardă.

El a adăugat că, în cursul anului trecut, au mai fost scoase la concurs un post de psiholog specialist, care nu s-a ocupat (iar unitatea a încheiat un contract de prestări servicii), un post  de  kineto-terapeut  la cabinetul  de recuperare, medicină fizică şi balneologie, care s-a ocupat, un  post de biochimist la laboratorul de analize medicale, care s-a ocupat, alte 16 posturi de asistent medical, din care s-au ocupat 16 posturi, șapte posturi de infirmiere şi şapte posturi de îngrijitoare, toate fiind ocupate.

Morariu a mai arătat că  pentru scoaterea la concurs a posturilor vacante menţionate s-a avut în vederea încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli cu salariile pentru anul 2018. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: