Material lemnos în valoare de zeci de mii de lei, confiscat de polițiștii suceveni

Prima zi a acestei luni a fost cu ghinion pentru doi șoferi care transportau ilegal material lemnos. Aceștia au fost trași pe dreapta de polițiștii suceveni, iar în urma controalelor au rămas fără marfă. Astfel, puțin după ora 11.10, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DJ 155A, din comuna Râșca, autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Boroaia, care transporta material lemnos. În urma verificării avizelor de însoțire a materialului lemnos prezentate de conducătorul auto, polițiștii au constatat că acestea nu aveau înscris codul unic online generat de aplicația informatică „SUMAL”, motiv pentru care s-a procedat la conducerea ansamblului rutier la depozitul Ocolului Silvic Râșca. Aici, în urma inventarierii efectuate de specialiștii silvici, s-a stabilit că bărbatul transporta ilegal peste 43 mc bușteni pentru gater. În urma celor constatate, societatea comercială emitentă a documentelor a fost sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor legale, iar materialul lemnos, în valoare de peste 14.000 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Tot în jurul orei 11, o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava a oprit pentru control, pe strada Armatei din municipiului Fălticeni, ansamblul rutier aparținând unei societăți comerciale din comuna Moldovița, la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Acesta transporta de zor aproape 35 mc lemn rotund de esență rășinoase. În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat ieșirea din valabilitate a codurilor unice online generate de aplicația informatică și consemnate în avizele de însoțire. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de peste 10.000 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni. Totodată, potrivit datelor obținute de la Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, „întrucât avizele de însoțire prezentau modificări și ștersături necertificate, echipa de control a extins verificările la societatea emitentă, ocazie cu care a constatat diferențe de conținut ale exemplarelor 2 și 3, față de exemplarul numărul 1, perioada de valabilitate fiind modificată de către conducătorul auto pentru a conferi o notă de legalitate transportului de material lemnos”. Astfel, numărul sancțiunilor contravenționale a crescut, societatea emitentă a avizelor de însoțire fiind și ea amendată cu 5.000 de lei pentru încălcarea legii, iar șoferului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor „fals în înscrisuri sub semnătură privată” și „uz de fals”, dosar ce urmează a fi soluționat procedural.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI