Aproape 300 de olimpici internaţionali, naţionali şi judeţeni suceveni şi profesorii îndrumători, premiaţi de CJ Suceava

> Gheorghe Flutur: Judeţul Suceava este un izvor de performanţă

Consiliul Judeţean Suceava a organizat, ieri, festivitatea de premiere a olimpicilor internaţionali, naţionali şi judeţeni suceveni şi a profesorilor îndrumători, cu premii în diplome şi bani, acordând titluri de excelenţă pentru 55 de unităţi şcolare pentru rezultatele obţinute.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că numărul mare de elevi olimpici suceveni arată că judeţul este un izvor de performanţă.

„Dumneavoastră sunteţi izvorul care anunţă performanţa de după” a spus Flutur.

El a arătat că CJ Suceava a alocat 110.000 de lei pentru aceste premii şi că se acordă 302 premii pentru 268 de elevi, 31 de cadre didactice şi trei echipe care au făcut performanţă.

Potrivit hotărârii CJ Suceava, câştigătorii olimpiadelor internaţionale primesc 10.000 de lei pentru medalia de aur, 7.500 de lei pentru medalia de argint şi 5000 de lei pentru medalia de bronz, fiind astfel premiaţi cinci elevi suceveni care au obţinut medalii la şase olimpiade.

86 de elevi care s-au clasat pe primele trei locuri de olimpiadele naţionale (20 pe primul loc, 27 pe locul al doilea şi 39 pe locul al treilea) au fost premiaţi cu câte 500 de lei pentru primul loc, 400 de lei pentru locul al doilea şi 300 de lei pentru locul al treilea, iar 177 de elevi, câştigători ai primului loc la olimpiadele judeţene, au primit câte 200 de lei.

Totodată, 31 de cadre didactice care au îndrumat elevii olimpici au primit câte 3000 de lei pentru aur la olimpiade internaţionale, 2000 de lei pentru bronz şi 1000 de lei pentru medalia de bronz.

Elevul David Turtureanu de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost premiat pentru medalia de aur de la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi pentru medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Astrofizică, elevul Paul Rebenciuc de la CN „Ştefan cel Mare”, pentru medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Astrofizică, Teodora Iuliana Juncu de la CN „Petru Rareş”, pentru medalia de argint la Olimpiada Internaţională de limba franceză, Valentin Eduard Dumitrescul de la CN „Ştefan cel Mare”, pentru medalia de bronz la Turneul Internaţional de Informatică Shumen, iar Anamaria Aioanei de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, pentru medalia de bronz la Olimpiada Internaţională a Elenismului.

Elevii premiaţi au salutat iniţiativa Consiliului Judeţean Suceava de a oferi recompense pentru munca lor şi şi-au exprimat încrederea că acest mod de încurajare va continua şi în anii următori.

Unul dintre profesorii premiaţi, Sorin Golda, a arătat că reprezintă o performanţă faptul că judeţul Suceava a ajuns în top 10 la nivel naţional în ceea ce priveşte rezultatele obţinute.

„Anul acesta, Consiliul Judeţean şi preşedintele Flutur s-au gândit şi la noi, cei care aducem o contribuţie, poate nevăzută, pentru judeţ” a spus Golda. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: