Viceprimarul Marian Andronache solicită asociaţiilor de proprietari din Suceava să organizeze adunările generale până pe 31 martie

> Totodată, el cere şi respectarea ordinii de zi

Viceprimarul municipiului Suceava Marian Andronache a anunţat, miercuri, că asociaţiile de proprietari trebuie să organizeze adunări generale până la sfârşitul primului trimestru al acestui an.

Marian Andronache a precizat că adunarea generală ordinară se desfăşoară în primul trimestru al fiecărui an, până pe data de 31 martie, conform art. 47 din Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.

„Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil şi pe bază de tabel nominal convocator, sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunţaţi, pe baza tabelului nominal convocator, prin poştă cu scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire (noutatea Legii nr. 196/2018), asupra datei adunării generale a asociaţiei de proprietari cu cel puţin 10 zile înainte ca aceasta să aibă loc, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale” a spus Andronache.

Viceprimarul a menţionat că în cazul în care nu este întrunit cvorumul necesar de 50%+1 la prima adunare generală, adunarea va fi suspendată şi reconvocată în termen de maxim 15 zile de la data primei convocări.

Astfel, la adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi pe bază de tabel nominal convocator sau prin poştă cu scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, sau prin afişare la avizier, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.

„Dovezi ale convocării şi reconvocării constituie afişul de la avizier, tabelul nominal convocator cu semnături şi confirmările de primire ale scrisorilor recomandate trimise proprietarilor ce nu au putut fi convocaţi pe bază de semnătură în tabelul nominal convocator” arată Marian Andronache.

Acesta a menţionat că ordinea de zi a adunării generale trebuie să cuprindă: prezentarea raportului comitetului executiv; prezentarea raportului comisiei de cenzori; prezentarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul anterior şi pentru anul în curs; discuţii pe marginea celor prezentate; solicitarea descărcării de gestiune pentru perioada anterioară; aprobarea numărului de posturi şi funcţii salarizate în asociaţia de proprietari; aprobarea salariilor pentru fiecare salariat în parte din cadrul asociaţiei şi a indemnizaţiilor personalului ales; confirmarea în funcţie a comitetului executiv (preşedinte, vicepreşedinte, membri) sau alegerea unei noi structuri de conducere; confirmarea în funcţie a comisiei de cenzori sau alegerea altei comisii de cenzori; aprobarea garanţiei materiale (casier, administrator); aprobarea coeficientului de penalităţi; aprobarea trimiterii în judecată a persoanelor datornice, stabilind suma maximă a datoriei de la care vor fi acţionaţi datornicii în judecată; aprobarea scutirii la plată a cheltuielilor administrative pentru şeful de scară, în cazul în care acesta se ocupă de citirea repartitoarelor, a apometrelor şi execută anumite lucrări în imobilul respectiv; aprobarea cuantumului fondului de rulment ce trebuie constituit obligatoriu pentru fiecare apartament conform art.72 din Legea 196/2018; aprobarea cuantumului fondului de reparaţii ce trebuie constituit obligatoriu pentru fiecare apartament conform art.71 din Legea 196/2018; discuţii diverse.

Hotărârile adunărilor generale se consemnează, numai în timpul şedinţei, în registrul unic de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de toţi membrii prezenţi ai adunării generale, de cenzor/ comisia de cenzori şi se afişează la avizier.

Procesul-verbal al şedinţei, care relatează evenimentele în desfăşurare, hotărârile adoptate şi rezultatele voturilor, va fi redactat de un membru al asociaţiei numit secretar al adunării generale prin votul majorităţii celor prezenţi. În termen de 7 zile de la data la care a avut loc adunarea generală, procesul-verbal al adunării generale este adus la cunoştinţa tuturor proprietarilor, prin grija preşedintelui asociaţiei de proprietari, prin afişarea unei fotocopii datate la avizierul asociaţiei de proprietari.

„Eu ţin foarte mult la respectarea noii legi şi nu voi face niciun rabat de la ea privind procedura de convocare a adunărilor generale” a subliniat viceprimarul Marian Andronache. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: