Inspectorii antifraudă suceveni au descoperit produse accizabile marcate necorespunzător sau cu „marcaje” false

> De la începutul anului, lucrătorii specializaţi ai DRAF Suceava au confiscat aproape 52.000 de lei şi au interzis activitatea unui agent economic care a încălcat prevederile legale referitoare la comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă

 În primele două decade ale anului 2019, inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală (DRAF) Suceava au organizat şi desfăşurat acţiuni de control la 84 de contribuabili din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău şi Vaslui, cu preponderenţă operatori economici specializaţi în domenii de activitate precum comerţul cu produse alimentare şi nealimentare, comercializarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte, materiale de construcţii sau tutun, precum şi alimentaţie publică, respectiv în cluburi şi baruri.

Conform unei informări a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGRAF), în urma abaterilor constatate, inspectorii instituţiei specializate sucevene au dispus aplicarea a 43 de amenzi, în valoare de 115.000 de lei. Totodată, în intervalul 1 –20 ianuarie a.c., inspectorii DRAF Suceava au făcut confiscări în valoare totală de 51.854 de lei şi au interzis activitatea de comerţ cu amănuntul în cazul unui contribuabil care a încălcat prevederile OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

Potrivit sursei citate, printre cele mai frecvente abateri constatate de inspectorii antifraudă suceveni se numără încălcări ale prevederilor Legii contabilităţii nr. 82/1991, Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, dar şi ale Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Este vorba despre lipsa documentelor de provenienţă pentru mărfurile transportate, depozitate sau comercializate; nerespectarea reglementărilor cu privire la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative şi contabile pentru toate operaţiunile efectuate; deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără ca acestea din urmă să fie marcate, având „marcaje” necorespunzătoare ori false.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: