Fetiţa în vârstă de un an şi jumătate din Salcea, găsită de pompieri în stop cardio-respirator, a murit

> Fratele ei era în continuare în stare gravă

Fetiţa în vârstă de un an şi jumătate din Salcea, care a fost găsită marţi după-amiază în stop cardio-respirator, după ce s-a intoxicat cu fum în urma unui început de incendiu, a decedat în timp ce era transferată la un spital din Iaşi. Fratele ei, de 2 ani şi jumătate, este în continuare în stare gravă, fiind internat în spital.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, a precizat că în acest caz Poliţia a deschis un dosar de moarte suspectă şi că, în urma necropsiei, va fi stabilită cauza morţii.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, Mircea Alexandru Macovei, a anunţat miercuri, în conferinţă de presă, că fetiţa în vârstă de un an şi jumătate avea arsuri pe 75-80% din suprafaţa corpului şi că a fost preluată de o ambulanţă spre a fi transportată către Iaşi. Însă, pe drum, fetiţa a intrat din nou în stop cardio-respirator, încercându-se resuscitarea ei, dar fără succes.

În ceea ce priveşte starea băieţelului, directorul medical a spus că este gravă, fiind intoxicat cu monoxid de carbon, având prognostic rezervat privind evoluţia.

Reamintim că doi copii, cu vârste de 2 ani şi jumătate, respectiv un an şi jumătate, au avut nevoie, marţi după-amiază, de manevre pentru resuscitare şi stabilizare din partea cadrelor medicale după ce s-au intoxicat cu fum în urma unui început de incendiu izbucnit în locuinţa lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, un început de incendiu, care a fost stins de vecini până la sosirea pompierilor militari, s-a produs într-o locuinţă din Salcea. Găleată a menţionat că, din păcate, din interior au fost scoşi doi copii, intoxicaţi cu fum, unul de 2 ani şi jumătate, care a fost intubat şi stabilizat, iar celălalt de un an şi jumătate a intrat în stop cardio-respirator, fiind efectuate manevre de resuscitare.

El a arătat că, prin intervenţia cadrelor medicale, şi copilul cel mic a fost scos din stop cardio-respirator, iar ambii copii, împreună cu mama lor, au fost transportaţi la UPU Suceava.

Incendiul a pornit de la amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de un termoşemineu cu lemne.

Se pare că cel mai mare dintre copii ar fi răsturnat un suport pentru uscat rufe peste termoşemineu, de unde s-au aprins hainele şi alte materiale combustibile din apropiere.

La acest eveniment au intervenit o autospecială de stingere, două ambulanţe SMURD (TIM şi B2) şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI