Club sportiv lăsat fără 12 arme de tir

La mijlocul acestei săptămâni, lucrători ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi ai Serviciului Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au desfăşurat activităţi specifice de control la persoanele juridice autorizate de pe raza municipiului Vatra Dornei. Cu această ocazie, potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, la sediul unui club sportiv din localitate au fost identificate depozitate în mod corespunzător mai multe arme neletale şi de tir sportiv, aparţinând unei  alte persoane juridice autorizate din aceeaşi localitate. Armele au fost confiscate deoarece poliţiştii au stabilit că, la începutul anului 2019, între cele două  persoane juridice s-a realizat o înţelegere în  urma căreia clubul sportiv a primit în custodie, spre păstrare, pentru o anumită perioadă de timp, armele aparţinând celeilalte entităţi, însă operaţiunea nu a fost  efectuată conform prevederilor legale, printr-un armurier autorizat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii „nerespectarea regimului  armelor şi  muniţiilor”, fiind ridicate şi indisponibilizate 12 arme de tir sportiv.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI