Conform unui economist sucevean

Ordonanţa prin care salariul minim în construcţii devine 3000 de lei este neclară

> Nu se ştie dacă sunt incluse firme cu activităţi multiple şi dacă de salariul majorat va beneficia şi personalul implicat indirect, spune Luminiţa Chihăi

 Economistul sucevean Luminiţa Chihăi, vicepreşedinte al Pro România Suceava, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că OUG 214/2018, emisă la sfârşitul anului trecut de Guvernul PSD – ALDE a bulversat mediul de afaceri pentru că are prevederi neclare şi nu are norme de aplicare.

 „Prin această OUG se statuează că salariul minim în construcţii devine 3000 de lei, cu o serie de facilităţi fiscale pentru angajatori care se regăsesc în salariul net al angajatului” a spus Chihăi.

Ea a arătat că nimeni nu ştie cum se va aplica această ordonanţă privind salariile din sectorul de construcţii.

„Cei care au cifră de afaceri de 80% din activitatea de construcţii vor beneficia de facilităţi, dar ceilalţi nu beneficiază, dar sunt obligaţi să majoreze salariul minim la 3000 de lei. Nu se ştie dacă se majorează doar salariul celor implicaţi direct în construcţii sau şi a celorlalţi angajaţi implicaţi indirect. Nu se ştie cum se va aplica la societăţi cu activităţi multiple” a spus Chihăi.

Ea a constatat că această ordonanţă are o multitudine de necunoscute. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI