Pentru înfiinţarea unui organism de management al destinaţiei turistice

CJ Suceava vrea o asociere cu Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului

Consiliul Judeţean Suceava, alături de consiliile locale Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, reprezentând staţiuni de interes naţional din judeţ, ar urma să se asocieze în vederea înfiinţării unui organism de management al destinaţiei.

O şedinţă în acest sens s-a desfăşurat ieri după-amiază, la Vatra Dornei, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur.

 La Vatra Dornei s-au întâlnit consilierii locali ai municipiilor Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc şi ai oraşului Gura Humorului, pentru a lua hotărâri în privinţa înfiinţării unei asociaţii turistice a celor trei staţiuni, având ca partener Consiliul Judeţean Suceava.

În cadrul întâlnirii urma să se stabilească paşii de urmat, forma juridică a acestei asocieri, precum şi primele acţiuni concrete.

Implementarea conceptului de „organizaţie de management al destinaţiei” face parte din noua strategie a Ministerului Turismului şi va permite dezvoltarea turismului cu implicaţii directe în creşterea circulaţiei turistice şi a volumului de încasări din turism.

Prin înfiinţarea organizaţiei de management al destinaţiei (OMD) se urmăreşte coalizarea organizaţiilor şi a factorilor interesaţi pentru dezvoltarea, valorificarea potenţialului turistic şi coordonarea destinaţiei turistice.

Organizaţia de management al destinaţiei (OMD) va fi o entitate cu personalitate juridică, care va include reprezentanţi ai autorităţii publice locale din componenţa destinaţiei, reprezentanţi ai organizaţiilor/ federaţiilor patronale din turism, sau reprezentanţi ai mediului privat din turism în baza unui parteneriat „care asigură realizarea politicii de marketing şi gestionarea coordonată a componentelor destinaţiei în scopul dezvoltării şi valorificării potenţialului turistic al destinaţiei”.

Potrivit Ministerului Turismului, organizaţia de management al destinaţiei va avea ca principală atribuţie managementul şi marketingul regiunii/ localităţii ca destinaţie integrată de călătorie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: