Negocieri cu scandal la întâlnirea dintre ministru şi sindicaliştii Complexului Energetic Oltenia

Negocierile dintre reprezentanţii Ministerului Energiei şi sindicaliştii din cadrul  se desfăşurau cu scandal, ieri, discuţiile fiind reluate după ce părţile s-au înţeles, apoi, la redactarea documentului, în loc de 1.000 de lei net ar fi apărut 1.000 de lei brut.

Surse din cadrul CEO au declarat, pentru corespondentul Mediafax, că sindicaliştii au obţinut, joi, la negocieri, suma pe care şi-au dorit-o, respectiv 1.000 de lei în plus la salarii şi alte sporuri.

Negocierile s-au reluat, însă, cu scandal, pentru că la redactarea documentului ar fi apărut în loc de 1.000 de lei net, suma de 1.000 de lei brut, ceea ce ar face ca suma netă pe care ar fi câştigat-o minerii să fie mult mai mică decât cea propusă iniţial.

La sediul Prefecturii Gorj, unde aveau loc negocierile, a ajuns şi un miner care a spus că intenţiona să vină cu colegii săi la discuţii, acuzând că liderii de sindicat nu îi mai reprezintă.

„Liderii de sindicat nu ne mai reprezintă. Ne-au trădat. Eu vin cu mesaj de la muncitori. Vreţi să venim toţi aici? Două minute, transmit un mesaj şi ies. Suntem praf. Pentru prima dată în 50 de ani s-a oprit. Suntem praf, asta îi transmit de la colegii mei doamnei prim-ministru” a spus un mecanic care lucrează la cariera Rovinari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: