Deputatul Angelica Fădor:

Efectele Legii recursului compensatoriu au generat o stare de temere în ţară

> Cei care au fost condamnaţi pentru fapte cu violenţă nu trebuie să beneficieze de recursul compensatoriu > PNL va iniţia un proiect în acest sens

 Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, miercuri, că situaţiile constatate în urma aplicării recursului compensatoriu arată că temerile exprimate de liberali au fost întemeiate şi de aceea ar trebui ca persoanele condamnate pentru fapte cu violenţă să nu poată beneficia de acest tip de reducere a pedepsei.

Ea a spus că există o stare de temere în ţară, de nesiguranţă, pentru că sunt foarte  multe persoane care au suferit după ce au fost victime ale foştilor condamnaţi care au beneficiat de Legea recursului compensatoriu.

Fădor a explicat că, potrivit datelor transmise de Administraţia Naţională a Penitenciarelor referitor la eliberările datorate recursului compensatoriu, în perioada 2014 – 2018, dintr-un total de 14.402 deţinuţi care au beneficiat de prevederile legii, 11.851 au fost eliberaţi condiţionat, iar 2.551 au fost eliberaţi la termen.

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunţat că parlamentarii liberali vor promova o iniţiativă legislativă prin care cei care comit infracţiuni cu violenţă, omor, tentativă de omor, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de prevederile Legii 169/2017 privind regimul compensatoriu.

Ea a menţionat, citând aceeaşi sursă oficială, că, din totalul persoanelor puse în libertate, beneficiare ale prevederilor Legii 169/2017, 724 au revenit în penitenciar, reprezentând 5,02% din totalul beneficiarilor recursului compensatoriu.

„Sute de români au căzut victime violenţelor acestor persoane eliberate înainte de termen şi care au comis crime, tentative de omor, violuri sau tâlhării” a subliniat deputatul liberal sucevean.

Ea a explicat că proiectul iniţial al Legii regimului compensatoriu a fost depus de fostul ministru tehnocrat Raluca Prună şi prevedea reducerea cu 3 zile a pedepsei pentru fiecare lună de condamnare executată, cu excepţia celor care au comis fapte cu violenţă, dar  a fost preluată de actualul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, care a dublat de la 3 la 6 zile reducerea pedepsei pentru fiecare lună executată şi aplicabilă tuturor condamnaţilor.

„De fapt, această lege a fost votată de majoritatea PSD – ALDE pentru ca, pe lângă hoţi, violatori, criminali şi tâlhari să scape şi corupţii lor” a declarat Fădor.

Ea a anunţat că PNL a iniţiat un proiect de lege pentru ca cei care au comis fapte cu violenţă să nu beneficieze de recursul compensatoriu şi că cei care doresc pot semna o petiţie de susţinere pe site-ul PNL. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: