„Eminescu şi credinţa sa religioasă”

Ieri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, liceenii din Seminarul Teologic „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, precum şi  corpul profesoral al Seminarului l-au omagiat pe Mihai Eminescu, de la a cărui naştere se împlinesc 169 de ani.

Manifestarea culturală s-a desfăşurat sub titlul „Eminescu şi credinţa sa religioasă”.

Ea fost precedată de un parastas săvârşit în Paraclisul liceului de ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu preoţii profesori şi diaconi.

Întreaga asistenţă a cântat cu pioasă recunoştinţă  Veşnica pomenire pentru cel supranumit „Geniul incontestabil al poporului  român”.

Din agenda afectivă a evenimentului, subliniem momentul artistic susţinut cu recitări din lirica eminesciană şi cea  românească închinată lui Eminescu.

Minigrupul coral alcătuit din cele mai bune voci ale Seminarului a interpretat piese  muzicale  compuse pe versuri selectate din creaţia Poetului.

Personalitatea eminesciană, covârşitoare ca gândire şi prezenţă activă în existenţa noastră de naţiune creştină, a fost evocată în referate şi activităţi audio-video, menite să-i familiarizeze pe elevi cu cât mai multe aspecte referitoare la activitatea literară şi implicarea socială a lui Mihai Eminescu. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: