La Suceava, Putna şi Călineşti Cuparencu

Festivalul literar „Mihai Eminescu”, ediţia 2019

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” şi Societatea Scriitorilor Bucovineni, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Teatrul Municipal „Matei Vişniec”, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Mănăstirea Putna şi primăriile comunelor Putna şi Şerbăuţi, organizează ediţia a XXVIII-a, 2019, a Festivalului literar „Mihai Eminescu, la Suceava, Putna şi Călineşti Cuparencu.

Potrivit informaţiilor transmise de organizatori, deschiderea ediţiei din acest an a festivalului este programată pe 16 ianuarie, de la ora 10, la Biblioteca Bucovinei. În sala „Elena Greculesi” se vor desfăşura dezbateri, colocvii, recitaluri de poezie şi muzică, lansări de carte şi alte manifestări culturale dedicate poetului Mihai Eminescu. În acest context va fi prezentat şi nr. 11-12/ 2018 al revistei „Bucovina literară”.

În aceeaşi zi, de la ora 19, la Teatrul „Matei Vişniec”, este programat spectacolul „Noapte bună, tăticule”, comedie, de Jean Poiret, în regia lui Alexandru Grecu.

În ziua de 17 ianuarie, de la ora 10, participanţii la festival se vor îndrepta, de la Suceava, către Mănăstirea Putna, unde la ora 12 este programată depunerea unei coroane omagiale la bustul poetului din incinta mănăstirii. Ulterior, vor fi decernate premiile „Mihai Eminescu” pentru exegeză eminesciană (lucrări ale anului 2018), după care va urma un microrecital susţinut de elevi ai Şcolii Gimnaziale Putna şi de invitaţi la manifestare.

În aceeaşi zi, de la ora 14.30, la Călineşti Cuparencu, se va desfăşura un recital-spectacol susţinut de elevi ai şcolilor din Călineşti Cuparencu, Şerbăuţi şi de la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava. La bustul lui Mihai Eminescu din Călineşti Cuparencu se va depune o coroană omagială.

Invitaţii festivalului sunt scriitorii Adrian Dinu Rachieru, Marius Chelaru, Casian Maria Spiridon, Vasile Spiridon, Theodor Codreanu, Vianu Mureşan, Valentin Ajder, Liviu Papuc, Rodica Mureşan, Iulia Murariu, Florica Ceapoiu, Adrian Alui Gheorghe, Alexandrina Chelu, Florian Chelu Madeva, Nicolae Corlat, Florin Aioaniţoaei, Alexandru Ovidiu Vintilă, Carmen Veronica Steiciuc. (L.D.C.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: