Fotbal

Şomuz Fălticeni va relua pregătirile cu un nou antrenor pe banca tehnică

Gruparea Şomuz Fălticeni a încheiat pe locul 11 în Seria I turul ediţiei de campionat 2018-2019 al Ligii a III-a. Formaţiei fălticenene nu i-a fost uşor în competiţie în calitate de echipă nou promovată, însă a reuşit să se claseze la jumătatea întrecerii în afara locurilor retrogradabile.

Echipa Şomuz va începe pregătirile pentru retur pe data de 29 ianuarie fără antrenorul principal Dan Dăscălescu, care va reveni la centrul de copii şi juniori al clubului. În locul acestuia, a fost adus de la echipa a doua Geo Stanca. Acesta va fi ajutat pe partea tehnică de Iulian Darabă, care ocupă şi funcţia de director sportiv în cadrul clubului.

Oficialii grupării fălticenene sunt conştienţi că îi aşteaptă un retur dificil de campionat şi fac tot posibilul să se întărească în pauza de iarnă, mai ales că au pierdut câţiva jucători importanţi în intersezon. Astfel, Vasile Padovei, Ionuţ Nechitoaia şi Paul Ungureanu au încheiat cursurile şcolii de jandarmi din localitate şi au plecat deja la subunităţile unde au fost repartizaţi. Alţi trei jucători, este vorba de Bogdan Melinte, Adelin Arăpaşu şi Iulian Dohotaru, au fost rechemaţi la FC Botoşani, echipa de care aparţin.

„Trebuie neapărat să ne completăm lotul. Suntem în discuţii cu FC Botoşani pentru aducerea lui Damian, un junior care a evoluat în tur pentru echipa a doua a clubului din judeţul vecin, fiind posibilă şi revenirea la Fălticeni a atacantului Lucian Luchian, de la Zimbru Siret. Sunt în vederile noastre şi 3-4 fotbalişti care evoluează în Liga a IV-a suceveană. De asemenea, intenţionăm să-i contactăm pe cei de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava pentru disputarea unui meci amical. Ştiu că acolo sunt mulţi jucători de perspectivă şi poate cădem de acord în privinţa unei viitoare colaborări”, a declarat Eduard Lichtenstein, delegatul grupării Şomuz.

Până la această dată, fălticenenii au perfectat un singur meci de pregătire, cu FC II Botoşani, partida urmând să se dispute pe data de 3 februarie, pe terenul sintetic de la Roman.

În ceea ce priveşte un eventual stagiu de pregătire centralizată, Eduard Lichtenstein admite că este greu de realizat.

„După cum ştiţi, majoritatea jucătorilor noştri sunt angajaţi în câmpul muncii la diverse societăţi, ceea ce face aproape imposibilă reunirea lor într-un cantonament de durată. Vom încerca să găsim cele mai bune variante, astfel încât să avem cât mai mulţi jucători la antrenamente, pentru că o bună pregătire de iarnă ne va ajuta în retur. Oricum, suntem optimişti că lucrurile vor merge conform aşteptărilor fanilor noştri în sezonul de primăvară, mai ales că primarul Cătălin Coman ne-a asigurat că vom beneficia de un sprijin mai consistent din partea Consiliului Local pe anul 2019, în jur de 450.000 lei”, a precizat oficialul fălticenean.

Returul Ligii a III-a va începe pe data de 2 martie, în prima etapă Şomuz urmând să evolueze în deplasare, pe terenul celor de la CSM Focşani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: