O carte cu prilejul Centenarului

Duminică, 13 ianuarie a.c., în jurul orei 12, va avea loc, la Biserica Ortodoxă din Stupca, o lansare de carte sub patronajul Parohiei Ortodoxe şi a Primăriei comunei Ciprian Porumbescu.

Cartea a apărut sub egida Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia, Protopopiatul Reghin, la Editura „Vatra veche” din Târgu-Mureş, în 2018, şi se numeşte „Monografia Parohiei Ortodoxe Logig” (judeţul Mureş), semnată fiind de preot Vasile Chiorean Logigan. Autorul cărţii va prezenta cartea în Stupca, deoarece a urmărit de-a lungul istoriei mişcarea enoriaşilor din Parohia Logig şi a constatat că vreo câteva familii din Logig s-au stabilit, în urmă cu sute de ani, în Stupca şi poartă numele de Logigan. Ba mai mult, urmăreşte şi evoluţia bucovinenilor cu acest nume, dând exemplul profesorului Dimitrie Logigan, luptător neînfricat pentru unirea cea mare.

 GHEORGHE SOLCAN

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: