Proprietara celebrului hotel Negresco, Jeanne Augier, a murit la vârsta de 95 de ani

Jeanne Augier, proprietara faimosului hotel-palat Le Negresco din Nisa (sud-estul Franţei), a cărei succesiune se anunţă complicată, a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 95 de ani, a anunţat tutorele său, citat de AFP. Augier urma să împlinească 96 de ani pe 27 martie.

 Plasată sub tutelă în 2013 – şi fără descendenţi -, proprietara locuia într-un vast apartament situat la unul dintre etajele hotelului de cinci stele la a cărui faimă a contribuit.

Clasificat ca monument istoric, Negresco este ultimul palat de familie rămas francez, reuşind să-şi păstreze independenţa faţă de lanţurile hoteliere internaţionale.

O colecţionară compulsivă, Jeanne Augier a strâns de-a lungul vieţii 6.000 de opere de artă, printre care şi un celebru portret al lui Ludovic al XIV-lea.

Dată fiind reputaţia sa, hotelul ar putea valora 300 de milioane – 400 de milioane de euro, conform unei estimări din 2016, fără a lua în calcul mobilierul şi operele de artă.

În 2009, Augier a creat un fond de dotare („Mesnage-Augier-Negresco”), care va gestiona patrimoniul său după moarte, ale cărui sume vor merge către dezvoltarea hotelului, protecţia animalelor, asistenţa oferită persoanelor cu handicap, dar şi către sprijinirea artei franceze.

Succesiunea se anunţă însă complicată din cauza numeroaselor interese, manevre şi conflicte din jurul hotelului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: