Ninsorile au dat bătăi de cap echipelor de la Drumuri şi Poduri

Ninsorile din noaptea de sâmbătă spre duminică au însemnat o mobilizare a echipelor Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Iaşi pe drumurile naţionale din administrare, inclusiv cele sucevene, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie.

Conform unui comunicat de presă al DRDP Iaşi, remis redacţiei, „s-a acţionat cu 114 autoutilaje şi s-au răspândit 507,4 tone de material antiderapant, în mod special în judeţele din jumătatea nordică a regiunii, unde a nins abundent (Suceava şi Botoşani)”, o atenţie deosebită fiind acordată traseelor turistice, unde se înregistra un trafic ridicat la întoarcerea spre zonele de reşedinţă.

Ieri, la vremea amiezii, conform aceleiaşi surse, se circula în condiţii de iarnă în majoritatea judeţelor, fără evenimente cauzate de starea carosabilului sau a vremii. În unele zone s-a înregistrat viscol la sol, în zona Fălticeni, iar temperatura aerului a fost cuprinsă între -2°C (Iaşi) şi -5°C (Câmpulung Moldovenesc).

Pe fondul anunţatelor ninsori în toată Moldova, cu depunerea unui strat consistent de zăpadă, în special în nordul regiunii şi în zonele de munte, DRDP Iaşi recomandă şoferilor să circule cu prudenţă pe drumurile naţionale, cu adaptarea vitezei la condiţiile de trafic şi echiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

Pentru informaţii privind starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, DRDP Iaşi stă la dispoziţia participanţilor la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – Dispecerat – Situaţia Drumurilor Naţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: