Şerban Cotos, de cinci ori pe podium la naţionalele de la Miercurea Ciuc

> Până la 16 ani, înotătorul din Rădăuţi a fost de 17 ori campion naţional şi de 32 de ori, vicecampion

Şerban Cotos este singurul înotător care a reprezentat un club sucevean la Campionatele Naţionale de Înot pentru juniori, tineret şi seniori, în bazin de 25 de metri, desfăşurate la Miercurea Ciuc în perioada 22-25 noiembrie. Dar a făcut-o cu succes urcând pe podium şi nu o dată, ci de cinci ori.

Potrivit unui comunicat al CSU Suceava, club la care înotătorul de 16 ani este legitimat, Şerban a devenit vicecampion naţional de juniori în proba de 100m fluture, realizând timpi sub recordul naţional atât în calificări cât şi în finală. Cu această performanţă, el a urcat pe locul al III-lea în clasamentul rezervat tineretului şi s-a clasat pe locul al IV-lea la seniori. Înotătorul din Rădăuţi a realizat un timp sub recordul naţional şi în finala B a probei de 50m fluture, clasându-se pe locul al III-lea. El a urcat pe podium şi în probele de 200m mixt, locul al III-lea la juniori şi tot locul al III-lea în proba de 400m liber.

Şerban Cotos este elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic Filadelfia şi se antrenează la bazinul Universităţii Suceava unde beneficiază de toate facilităţile Complexului de Nataţie şi Kinetoterapie.

Îl are ca antrenor pe lectorul univ. dr. Sorin Raţă, iar de refacerea şi recuperarea lui se ocupă kinetoterapeutul Cristian Chihaia.

Asociaţia pentru Promovarea Nataţiei Rădăuţi, împreună cu Lincor Trans Rădăuţi au suportat mare parte din cheltuielile de pregătire ale înotătorului, iar când are ocazia Şerban nu uită să le mulţumească tuturor pentru ce a realizat în sportul pentru care dovedeşte atât talent.

„Rezultatele de la Miercurea Ciuc sunt cele mai bune de când am intrat la juniorat şi mă bucur de asta. Am progresat foarte bine, am realizat timpi foarte buni şi mi-am făcut baremul pentru lotul naţional de juniori. Mulţumesc domnului Sorin Raţă pentru tot sprijinul pe care mi-l acordă. Mulţumesc Ivankăi, Galinei şi lui Sergiu Spiţa, de la Lincor Trans, pentru sprijinul lor. Mulţumesc tuturor celor de la bazinul Universităţii care mă suportă mai multe ore pe zi şi domnului Cristian Chihaia, care mă ajută pe partea de refacere şi recuperare. La Universitate mă pregătesc foarte bine şi toată lumea este foarte atentă să nu-mi lipsească nimic, aşa că trebuiau să vină şi rezultatele. De asemenea, mulţumesc conducerii, corpului profesoral şi colegilor mei de la Liceul Filadelfia, unde am găsit un mediu propice performanţei, atât pe plan şcolar, cât şi pe plan sportiv”, a spus Şerban Cotos.

Până la 16 ani, înotătorul rădăuţean a fost declarat de 17 ori campion naţional al României, de 32 de ori vicecampion naţional şi de 25 ori a ocupat poziţia a treia. De asemenea, Şerban Cotos a fost declarat cel mai bun înotător din România la 13 ani şi la 14 ani, iar la 13 ani a depăşit şase recorduri naţionale în bazin scurt.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: