Cu ocazia Zilei Naţionale a României

IEH premiază singura educatoare care predă în limba română la Cernăuţi

Cu ocazia recepţiei organizate de Consulatul General al României din Cernăuţi prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României, în data de 27 noiembrie a.c., Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” (IEH) pentru românii de pretutindeni, instituţie subordonată Ministerului Românilor de Pretutindeni, va acorda un premiu special (de excelenţă) doamnei Matiaş Svetlana Vasilisa, educatoarea unicei grupe mixte de grădiniţă cu predare în limba română din oraşul Cernăuţi.

Demersurile pentru deschiderea unei grădiniţe separate cu predare în limba maternă nu sunt pe cale de realizare în viitorul apropiat. Astfel, doar cei circa 30 de copii de toate vârstele preşcolare au pregătirea pentru şcoala cu predare în limba română din această grupă care este coordonată în condiţii dificile de doamna educatoare Matiaş Svetlana Vasilisa.

Ca urmare a întregii activităţi educaţionale derulate în folosul copiilor români din regiunea Cernăuţi şi a aportului deosebit, constant şi eficient la menţinerea şi promovarea identităţii româneşti, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” acordă doamnei Matiaş Svetlana Vasilisa, educatoarea unicii grupe mixte de grădiniţă cu predare în limba română din oraşul Cernăuţi, un premiu în valoare de 500 de euro. (Departamentul de Comunicare al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Ministerul Românilor de Pretutindeni)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: