Azi, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, lansare de carte

„Universul creaţiei prin creator. Teoria universală: scenariu”, de arh. Doru Ghiocel Olaş

Azi, de la ora 15, la sala „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, va avea loc lansarea cărţii „Universul creaţiei prin creator. Teoria universală: scenariu” (Ed. Opera Magna, Iaşi 2018) carte de debut a bine cunoscutului arhitect Doru Ghiocel Olaş, cel care a dăruit Sucevei câteva construcţii ecleziastice de referinţă, dintre care amintim Catedrala „Naşterea Domnului”, impozantă din orice punct ai privi oraşul, Biserica-monument „Naşterea Maicii Domnului”, din proximitatea Palatului de Justiţie, sau dominanta Biserică „Sfânta Cruce” din cartierul Obcini. Dincolo de acestea, Doru Ghiocel Olaş este recunoscut şi ca un grafician-caricaturist de top, având expuse pe simeze opt expoziţii în ţară şi pe plan local; acestora li s-au adăugat alte două expoziţii de arhitectură.

Recent, cetăţeanul de onoare al Sucevei a inaugurat un muzeu în Vama, de unde este de loc, care conţine sculpturile în lemn ale regretatului său tată Dragoş Olaş, la rându-i artist plastic.

Manifestarea îi va avea ca moderatori pe scriitorul Ion Drăguşanul şi pe conf. univ. dr. Vasile M. Demciuc şeful Departamentului de Ştiinţe Umane şi Social-Politice din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: