Lupte greco-romane

Sportivii suceveni se bat pentru medalii la Campionatul Naţional pe echipe la seniori

Sportivii secţiei de lupte greco-romane de la Clubul Sportiv Municipal Suceava sunt în faţa unei noi provocări la finalul acestei săptămâni, atunci când vor intra în lupta pentru o medalie la etapa a doua şi ultima din Campionatul Naţional pe echipe la seniori, ce va avea loc la Arad. Pe lângă lupta pentru medalii, acest turneu este şi unul de calificare la Cupa României.

Echipa CSM Suceava, pregătită de antrenorii Andrei Bolohan, Valerică Gherasim şi Daniel Ciubotaru, are şanse destul de mari la un loc pe podium, şi asta deoarece la primul turneu, desfăşurat la finalul lunii martie, la Timişoara, a ocupat locul al II-lea. După turneul de la Arad se vor cumula punctele obţinute de fiecare echipă, se va face un clasament final şi în acelaşi timp se vor stabili medaliatele. Sucevenii au astfel şansa de a obţine o nouă medalie naţională la o distanţă de 8 ani, din 2010, când CSM Suceava lua bronzul cu o echipă antrenată de regretatul antrenor emerit Constantin Tăpârjan.

Faţă de prima etapă a naţionalelor, la Arad, CSM Suceava va merge cu o echipă mult mai puternică, în care s-a întors şi multiplul campion şi medaliat naţional la copii, juniori şi seniori, Gheorghe Ignat (Ursul carpatin), luptător ce va evolua la categoria greilor, la 130 de kilograme, acolo unde va fi şi Andrei Traian. Component al lotului naţional de juniori I, Adrian Agache va lupta la categoria 77 de kilograme, în care s-a impus la primul turneu. La categoria 72 de kilograme, Mihai Căldăraru a ocupat poziţia a doua la Timişoara. Aflat în primul an de juniori I, Teodor Chira, component al lotului de juniori al României, a terminat categoria 97 de kilograme pe poziţia a III-a la etapa I, după ce în meciul pentru intrarea în finala mare a fost învins de un sportiv cu aproape 15 ani mai mare, de 10 ori campion al României la seniori. La aceeaşi categorie de greutate, rezervă va fi colegul său Marian Ion, care s-a clasat tot pe locul al III-lea. După o absenţă de aproximativ 5 ani, fostul medaliat de la europenele de cadeţi, Dan George Rotari, a revenit pe saltelele din România şi a ocupat locul al V-lea la categoria 82 de kilograme şi va evolua de această dată la 87 de kilograme, acolo unde Mihai Corbu va fi rezervă. La Arad, la categoria 82 va evolua Răzvan Mihalache, în timp ce Marian Hangaleţ – la 55 de kilograme, la 60 de kilograme va lupta Tudor Ursache, la 63 de kilograme – Marius Blându, iar la 67 de kilograme va fi Iulian Şopârlă.

În primul turneu, cel de la Timişoara, CS Astra Arad a câştigat 200 de puncte, CSM Suceava – 111 puncte, CSM Slatina – 93, CS Rapid Bucureşti – 88, CS Metrorex – 78, iar CS Şcoala 5 Bucureşti – 72.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: