Un punct de vedere

Consum de timp şi energii pentru demersuri politice fără valoare

Trecerea domnului Klaus Iohannis la conducerea PNL a fost dovedită prin participarea domniei sale la Consiliul Naţional din ziua de sâmbătă 4 august 2018, dar mai cu seamă prin cuvântarea prezentată în acest for liberal. O asemenea concluzie a dobândit-o fiecare cetăţean care a urmărit acest eveniment politic. Dincolo de prezenţa „mediatorului” de astăzi al României la Consiliul Naţional al PNL, au venit exprimările directe şi agresive ale domniei sale la adresa PSD, a Alianţei PSD – ALDE şi la adresa preşedintelui PSD, domnul Liviu Dragnea. În realitate a fost agresat politic, şi nu numai, aproape fiecare cetăţean român. Trecerea Preşedintelui României de la rolul de preşedinte al tuturor românilor, de moderator între forţele politice şi de reprezentant al nostru în toate împrejurările, inclusiv în planul relaţiilor externe, va avea urmări dezavantajoase pentru toţi românii din ţară şi din diaspora.

Deşi nu este nevoie de explicaţii la cele declarate de către domnul Klaus Iohannis la această întâlnire a liberalilor, mă voi opri totuşi la câteva idei exprimate cu acest prilej. Cea mai nedemocratică şi agresivă exprimare a fost cea potrivit căreia trebuie ca PNL să readucă normalitatea în România. Aici ne putem întreba oare ce înseamnă normalitate în înţelegerea domnului Preşedinte, care a fost guvernul care a adus normalitatea în România şi ce elemente trebuie să luăm în calcul pentru a compara guvernările: Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Dacian Cioloş şi, respectiv, guvernarea PSD – ALDE? O bună guvernare se exprimă în primul rând în viaţa economico-socială şi culturală a populaţiei din toate comunităţile, în linişte, pace şi bună comunicare între semeni.

Domnul Klaus Iohannis a ajuns la convingerea, cea mai falsă dintre toate, că tot ce spune domnia sa este şi adevărat. La această întâlnire politică liberală domnia sa a declarat că pensiile şi salariile n-au crescut, primul neadevăr exprimat recent în mod public. Să fi crescut oare numai salariul preşedintelui României?

Multă „dezbatere” are loc pe motivul că doamna prim-ministru Viorică Dăncilă nu a obţinut aprobare de a pleca în concediu de la Klaus Iohannis şi de a fi înlocuită de o persoană prin decizia Preşedintelui României. Timp de o săptămână conducerea activităţii Guvernului a fost lăsată în seama viceprim-ministrului Paul Stănescu. Preşedintele României a mers până la a se adresa cu această „gravă” neconstituţionalitate la Curtea Constituţională (CCR). Răspunsul va veni după ce doamna Viorica Dăncilă va relua activitatea de prim-ministru al Guvernului României. Oare ce rost au astfel de interpretări şi demersuri oficiale de la cel mai înalt nivel guvernamental ? Şi sunt atât de multe atribuţii, treburi şi măsuri în fiecare zi şi autorităţile cele mai înalte ale administraţiei sunt angajate în interpretări, contraziceri, comentarii şi contestări. Avem destule argumente pe baza cărora să tragem concluzia că domnul Klaus Iohannis contestă aproape toate deciziile Guvernului sau ale Parlamentului la Curtea Constituţională.

Mesajul obscen de pe maşină a fost transformat în slogan politic de PNL întrucât liberalii nu au alt mesaj. Acest demers a coborât la un nivel atât de jos şi a coborât şi nivelul calităţii de Preşedinte al României. Ultimul mesaj a fost cel de sprijin total la alegerile prezidenţiale din anul 2019 pe care l-a solicitat interogativ domnul Preşedinte în Conferinţa Naţională şi la care a dobândit aplauze şi strigăte de „Da”. Cu multe rezerve în lăuntricitatea multor participanţi, credem noi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: