Încă o săptămână plină de patrule pe raza judeţului

Amenzi de peste 760.000 lei date de poliţiştii suceveni pe parcursul săptămânii trecute

Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, şi pe parcursul săptămânii trecute, nu mai puţin de 96 de patrule de poliţie pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Astfel, spun datele oficiale puse la dispoziţie de către Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „s-a asigurat intervenţia la 455 de evenimente, 362 dintre acestea fiind semnalate prin numărul de urgenţă 112 şi au fost constatate 275 de infracţiuni”. Conform sursei citate, în perioada amintită au acţionat zilnic 11 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Ca urmare a acestor acţiuni, oamenii legii s-au văzut nevoiţi, potrivit legislaţiei rutiere în vigoare, să reţină nu mai puţin de 133 de permise de conducere iar alţi 14 conducători auto au rămas fără certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor la volanul cărora se aflau.

Amenzile au curs pe toate liniile

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul turismului sezonier, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic. Astfel, arată cifrele oficiale, au fost aplicate 1.506 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, cum era şi de aşteptat, fiind date la regimul rutier. Nu au lipsit însă 269 de sancţiuni împărţite pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a amenzilor completate de oamenii legii se ridică la peste 766.000 lei.

6 persoane au făcut cunoştinţă cu răcoarea arestului IPJ Suceava

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 17 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 6 persoane. În aceeaşi perioadă au fost depistate şi 8 persoane urmărite la nivel naţional. „Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică” se arată într-un comunicat oficial al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: