Cătălin Nechifor a lansat proiectul Pro România Suceava

„Eu cred că se doreşte o schimbare pentru că de doi ani nu s-a făcut absolut nimic”

Deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, lider al Pro România Suceava, a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă la sediul partidului, echipa de coordonare a organizaţiei judeţene sucevene a formaţiunii, arătând că a constatat o deschidere mare a multor persoane pentru a adera la acest nou proiect politic lansat de Victor Ponta.

Nechifor a spus că acum, după doi ani de mandat atât la nivel judeţean, cât şi de guvernare centrală, oricine se uită cu atenţie la judeţ îşi dă seama că nu s-a făcut absolut nimic, că nu s-a făcut „un singur centimetru de investiţie mare, o singură nouă realizare completă”.

El a arătat că în această situaţie, acest nou proiect politic este al unor persoane care au arătat că au avut realizări în ceea ce au întreprins.

Nechifor a enumerat câteva dintre investiţiile făcute în perioada în care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava: de la aeroportul făcut în perioada 2013-2015, TransRarăul, o investiţie care rivalizează cu Tranfăgărăşan şi Transalpina, realizat în 2014, Unitatea de Primiri Urgenţe de la SJU Suceava, realizată în 2015-2016, modernizarea DN 29 Suceava-Botoşani, programul de închidere a gropilor de gunoi neecologice, Şcoala 4 Vatra Dornei, campusuri şcolare, drumuri locale şi judeţene.

El a spus că în acea perioadă judeţul Suceava a avut sprijinul lui Victor Ponta care era prim-ministru şi că, chiar în ceea ce priveşte aeroportul Suceava, aceasta nu se putea moderniza dacă premierul Ponta nu modifica anumite acte normative.

Nechifor a prezentat şi echipa de coordonare a Pro România Suceava, din care fac parte Luminiţa Chihăi, un economist de calibru, angrenată în zona privată şi care a coordonat o echipă, fiind preşedinte CECCAR Suceava mai mulţi ani, şi care se va ocupa de organizaţia de femei şi de departamentul politici fiscale, Corneliu Popovici, cu care a Nechifor a amintit că început politica de jos, de la lipit afişe, şi care va fi secretar general al Pro România Suceava şi se va ocupa de departamentul economic, Dumitru Mălăşincă, director în cadrul CCI Suceava, care se va ocupa tot de zona economică, şi Aurelia Turenschi, o tânără ingineră, care va face parte din echipa de coordonare a Pro România Suceava pe zona de tineret şi social-media.

„În teritoriu lucrăm foarte intens pentru a crea nuclee”, a spus Nechifor care a menţionat că s-au creat deja nuclee în principalele zone din judeţ.

 „În Suceava şi în întreaga Românie oamenii şi-au dat seama de promisiuni deşarte şi de proiecte care au fost aruncate mediatic doar pentru a câştiga voturi şi pot să facă o evaluare corectă cine a făcut şi cine nu a făcut”, a spus Nechifor.

El a explicat că a simţit că oamenii doresc altceva pentru că există „anchilozare pe anumiţi decidenţi politici” şi că a găsit deschidere şi răspunsuri pozitive de la oameni cu care a dialogat şi care au fost de acord să se alăture proiectului Pro România.

 „Încercăm să facem zi de zi organizaţii şi întâlniri cu oamenii”, a spus Nechifor.

El a arătat că formaţiunea are deja circa 300 de membri.

 „Eu cred că România doreşte o schimbare şi cred că trebuie să ne aliniem şi la politica europeană”, a spus Nechifor care a menţionat că în ţări din UE ca Franţa, Germania, Spania, Italia, apetitul pentru partide noi, pentru platforme noi a crescut foarte mult.

De menţionat este că coordonatorul departamentului de politici fiscale, Luminiţa Chihăi, a declarat că este pentru prima dată când se înscrie într-o formaţiune politică şi că s-a alăturat proiectului Pro România mai ales că un scop al partidului este să nu schimbe legislaţia fiscală cel puţin un mandat şi că Pro România este un partid pro-business, un partid cu viziune socio-liberală. Ea a subliniat că a ales această cale pentru că crede că lucrurile în ţară se pot schimba în bine.

Corneliu Popovici a explicat că a aderat la Pro România pentru că acea schimbare de care a tot vorbit în anii anteriori poate să fie făcută de Pro România. „Suceava este un judeţ important şi trebuie să dea un semnal de schimbare în ceea ce urmează a fi pe scena politică în anii viitori”, a spus Popovici.

El a arătat că ţinta Pro România Suceava este să obţină 5-6 la sută la alegerile europarlamentare din mai 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. child's soul says:

    Popovici Corneliu, acest traseist politic, atunci când a intrat în politică (în PSD), era slab, nu avea avere, nu avea nici chiloți pe fund. După ce a schimbat vreo trei partide (la ultimul, la PMP lăsând și o “gaură” de vreo 500 milioane lei🤦🏻), s-a îmbogățit și s-a umflat ca o căpușă. Acum s-a înscris în ProRomania, o formațiune politică de care nu a auzit nimeni🤷

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: