Cheltuieli modeste pentru dezvoltarea judeţului

> „Un grad de 19% în 6 luni este puţin pentru noi, pentru Consiliul Judeţean” a reproşat consilierul Mihai Grozavu (PSD), cu prilejul aprobării execuţiei bugetare

> „Suntem doar la jumătatea anului şi avem garanţia că lucrurile vor avea ritmul corespunzător a punctat Gheorghe Flutur, preşedintele CJ

 Execuţia bugetelor judeţului Suceava după primele 6 luni ale anului 2018 a fost aprobată în şedinţa ordinară de ieri a Consiliului Judeţean Suceava, însă gradul de realizare a cheltuielilor cu investiţiile nu a fost de natură să mulţumească pe o parte a membrilor deliberativului.

Mihai Grozavu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Judeţean, a apreciat că pe secţiunea de dezvoltare a bugetului judeţean „rezultatele sunt foarte modeste”.

„Un grad de 19% în 6 luni este puţin pentru noi, pentru Consiliul Judeţean. Anul trecut am făcut 47,9% pe total, ceea ce însemnă că tot acolo vom ajunge şi în anul acesta, în condiţiile proiectelor şi lucrărilor care aşteaptă să fie realizate“ a arătat Mihai Grozavu.

Gheorghe Flutur (PNL), şeful executivului judeţean, a reliefat că din anul acesta au trecut doar 6 luni, accentuând că procedurile sunt în desfăşurare, iar lucrurile în grafic.

„La venituri, realizările sunt de 83%. Aveam posibilitate de mai mult, însă trebuie ţinută seama de proiectele în desfăşurare. La cheltuieli este vorba despre un grad de realizare de 77,6%, cu perspectiva de a intra, în partea doua a anului, într-un ritm prin care să ajungem la 100%. Numai zilele acestea s-a semnat contractul pentru ambulatoriul de la spital, care înseamnă o sumă importantă, şi urmează semnarea Planului de amenajare teritorială a teritoriului judeţului. Suntem în curs de finalizare cu procedurile de semnare a contractelor de finanţare în cadrul a trei proiecte pentru drumuri judeţene din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Locală, urmând altele cinci. În ceea ce priveşte SMID, staţiile de transfer a deşeurilor de la Fălticeni şi Rădăuţi vor fi scoase la licitaţie în circa două săptămâni. Suntem doar la jumătatea anului şi avem garanţia că lucrurile vor avea ritmul corespunzător” a punctat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: