În sesiunea de admitere din iulie la USV

Peste 1.900 de candidaţi înscrişi pentru programele de licenţă şi 806 pentru cele de masterat

Înscrierile în sesiunea de admitere – iulie pentru programele de studiu oferite de cele zece facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, respectiv pentru licenţă – învăţământ la zi şi la distanţă, masterat şi conversie profesională, care au început pe 9 iulie, s-au încheiat, pentru candidaţii cetăţeni români, joi, 19 iulie.

Într-un comunicat de presă al USV se precizează că înscrierile continuă până pe 25 iulie pentru românii de pretutindeni şi pentru cetăţenii străini.

Sursa citată menţionează că în sesiunea de admitere iulie 2018, oferta educaţională a universităţii a atras un total de 1932 de candidaţi cetăţeni români pentru programele de licenţă şi 806 pentru programele de masterat, fiind prelucrate, totodată, 590 de dosare de înscriere transmise de români de pretutindeni şi cetăţeni străini, în lucru mai aflându-se, vineri, alte 595 de solicitări.

În această rundă de înscrieri, programele de licenţă şi conversie profesională au cumulat 3379 de opţiuni pentru cele 1170 de locuri bugetate şi 1970 de locuri cu taxă scoase la concurs; programele de masterat au cumulat 1450 de opţiuni pentru cele 595 de locuri bugetate şi 940 de locuri cu taxă scoase la concurs.

„Universitatea «Ştefan cel Mare» din Suceava speră într-o bună dinamică a înmatriculărilor, care vor începe luni, 23 iulie, şi se vor derula până pe 26 iulie, urmând ca pe 27 iulie să fie publicate rezultatele finale” se precizează în comunicatul de presă.

Pentru a fi admişi, candidaţii înscrişi trebuie obligatoriu să se înmatriculeze, altfel pierd locul ocupat în urma înscrierii. Studenţii care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea fi mutaţi pe un loc bugetat (fără taxă) în urma rezultatelor obţinute pe parcursul şcolarizării, chiar şi în timpul primului an de studii. De asemenea, lista studenţilor care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obţinute.

A doua sesiune de admitere la USV va avea loc între 10-12/13 septembrie (fără zilele de sâmbătă şi duminică). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: