Rugbi

CSM Suceava şi CSM Gura Humorului vor fi adversare directe

De curând, Federaţia Română de Rugbi a aprobat proiectul de comasare a eşalonului doi şi trei într-un campionat care va purta numele Divizia Naţională. Noul format va avea teoretic două grupe şi un număr total de 12 echipe împărţite pe zone geografice.

Din acest sezon competiţional, judeţul Suceava va avea două reprezentante în competiţiile naţionale de seniori. Aflată în curs de înfiinţare, echipa ACS Rugby Club Gura Humorului va fi în grupă cu cea a Clubului Sportiv Municipal Suceava în seria Centru Nord, alături de Ştiinţa Petroşani, CSU Arad, CS Mănăştur Cluj şi CS Poli Iaşi. În cealaltă grupă, Centru Sud, vor fi teoretic echipele CS Năvodari, RC Bârlad, RCM Galaţi, RC Griviţa Bucureşti, CS Sportul Studenţesc şi CSM Sibiu. Noul campionat ar putea să înceapă pe data de 15 septembrie, sezonul regulat cu un tur şi un retur urmând să se desfăşoare până pe 17 noiembrie. După această fază, primele trei echipe clasate în fiecare grupă vor merge în turneul play-off, unde se va juca în sistem tur berger pe durata a cinci săptămâni de la finalul lunii martie, după tragerea la sorţi cu poziţia în clasament pentru sistemul berger, fiecare echipă plecând cu zero puncte. Play-out-ul se va disputa după acelaşi sistem, dar cu ultimele trei clasate din cele două grupe. În semifinalele din play-off locul 1 va juca cu locul 4, iar 2 cu 3, locurile 5 şi 6 păstrându-şi poziţiile la finalul campionatului. În play-out vor fi jocuri de clasament tur – retur, între locurile 7–8, 9–10 şi 11–12.

Oraşul Gura Humorului va fi reprezentat din acest an şi-n competiţiile de seniori. După 38 de ani de pauză, oraşul are din nou echipă. Seniorii vor evolua sub numele de ACS Rugby Club Gura Humorului, proiectul venind după asocierea dintre CSŞ Gura Humorului şi Fundaţia „Te Aud România”, cu sprijinul Primăriei Gura Humorului, al Federaţiei Române de Rugby, al DHL România şi al Băncii Comerciale Române BCR. Echipa a fost formată din dorinţa de a avea continuitate în activitatea de la juniori şi de a le da acestora o şansă în carieră, în special celor ce nu ajung la loturile naţionale sau la cluburi puternice din ţară sau străinătate.

După data de 10 august, humorenii vor face şi licenţierea antrenorilor pentru DNS, iar după afiliere se vor face legitimările şi transferurile jucătorilor.

 În această perioadă a avut loc reunirea lotului la echipa CSM Suceava, cea care se află într-o perioadă de reacomodare la efort, iar din luna august va începe antrenamentele normale. La finalul lunii august, sucevenii vor să facă un cantonament la mare, acolo unde îşi doresc să facă două meciuri de pregătire cu Năvodari şi Tomitanii Constanţa.

„Avem cam 38 de jucători în lot şI, deşi câţiva dintre ei sunt în discuţii cu cei de la Gura Humorului, sperăm şi sunt sigur că vom forma un lot competitiv cu care să abordăm acest campionat. Federaţia ne-a anunţat de aprobarea noului format, dar cred că trebuia să ţină cont şi de părerile echipelor implicate, mai ales că mai multe dintre ele s-ar putea să nu se înscrie. Pe noi ne-au pus cu Petroşaniul, unde avem o deplasare lungă şi obositoare, iar după părerea mea varianta geografică era Bârladul; dar deja este aprobat şi vom vedea ce se va întâmpla până la termenul limită de înscriere în campionat” a explicat antrenorul echipei CSM Suceava, Marius Colţuneac.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI