CJ Suceava lansează licitaţia pentru proiectarea şi execuţia extinderii terminalului de pasageri a Aeroportului Suceava

> Numărul de pasageri, faţă de anul trecut, a crescut cu 63%

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că urmează să fie lansată procedura de achiziţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de extindere a terminalului Aeroportului Suceava, lucrare ce va fi finanţată dintr-un credit bancar angajat de Consiliul Judeţean.

Flutur a spus într-o conferinţă de presă că săptămâna viitoare va fi finalizat caietul de sarcini pentru a fi lansată procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie la terminalul Aeroportului.

„Dorim să dăm drumul cât mai repede la proceduri pentru proiectarea şi execuţia noului terminal” a precizat Flutur.

El a arătat că dinamica numărului de pasageri este în creştere şi că în prima jumătate din an au fost procesaţi 160.000 de pasageri, faţă de 98.000 de pasageri procesaţi în prima jumătate a anului 2017, ceea ce reprezintă o creştere cu 63%.

Autorităţile judeţene estimează că până la sfârşitul anului vor fi circa 340.000 de pasageri pe aeroport, iar de aceea se fac toate demersurile pentru accelerarea extinderii terminalului.

Până la realizarea acestor lucrări au fost închiriate containere pentru procesarea a 150 de pasageri pe oră atât la sosiri cât şi la plecări.

Preşedintele CJ a menţionat că a fost primit acordul POS Transporturi pentru construcţia unui suport pentru amplasarea de antene, astfel încât să devină funcţional noul turn de control al aeroportului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: