Titularizarea în învăţământ

144 de contestaţii depuse de candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la proba scrisă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, profesorul Cezar Anuţei, a declarat, miercuri, că în judeţul Suceava s-au înregistrat 144 de contestaţii depuse de candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la proba scrisă de la titularizare.

Cele mai multe contestaţii, 24, s-au depus la disciplina limba şi literatura română, câte 20 de contestaţii au fost depuse la disciplinele educaţie fizică şi sport, respectiv la limba şi literatura română, elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar, alte 15 contestaţii au fost depuse de candidaţii care au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română, pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii, 8 contestaţii la limba şi literatura engleză, câte 6 contestaţii s-au înregistrat la disciplinele istorie şi religie ortodoxă, câte 5 contestaţii au fost la biologie, geografie şi alimentaţie publică, 4 contestaţii la matematică şi câte 3 contestaţii la informatică şi tehnologia informaţiei, mecanică, filosofie, logică, argumentare şi comunicare, în timp ce la disciplinele economie şi educaţie antreprenorială, chimie, educaţie muzicală, turism şi servicii şi educaţie muzicală specializată: muzică instrumentală s-au înregistrat câte două contestaţii.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a publicat, marţi, o situaţie statistică privind rezultatele obţinute de candidaţii suceveni la proba scrisă a concursului de ocupare a posturilor/ catedrelor vacante/ rezervate din învăţământul preuniversitar, înainte de soluţionarea contestaţiilor. Astfel, în judeţ, ponderea notelor peste 7 a fost de 40,69%, iar cea a notelor peste 5 a fost de 78,08% din totalul celor 607 candidaţi care au predat tezele.

Conform ISJ Suceava, un singur candidat, care a susţinut proba scrisă la disciplina educaţie civică, a fost notat cu 10, alţi 246 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99, 227 de candidaţi au obţinut note cuprinse între 5 şi 6,99, iar 132 de candidaţi au note mai mici de 5. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: