Transport ilegal de lemn descoperit de poliţişti la Vatra Moldoviţei

La finele săptămânii trecute, un nou transport ilegal de material lemnos a căzut în mâinile oamenilor legii după ce o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama a oprit pentru control, pe DJ 176 din comuna Vatra Moldoviţei, autoutilitara condusă de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Slatina, care transporta material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de lemn transportată şi cea din avizul de însoţire prezentat de conducătorul auto spre control, respectiv aproape 6 mc lemn de foc de esenţă răşinoase, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici. Aceştia au stabilit în urma inventarierii că bărbatul transporta diferite cantităţi de alt tip de lemn decât cel specificat în documente, astfel că şoferul a fost sancţionat potrivit legislaţiei cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, iar lemnul aflat în neregulă a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic.

 Sancţiuni de peste 40.000 lei aplicate de poliţişti pe linie silvică

 De altfel, oamenii legii au fost nevoiţi ca pe parcursul a trei zile să completeze amenzi în valoare de zeci de mii de lei pentru nereguli descoperite pe linie silvică. Este vorba despre poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Suceava şi despre cei din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, care au acţionat în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere şi ai Direcţiei Silvice Suceava. Aceştia au organizat acţiuni punctuale pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Astfel au fost desfăşurate 20 de controale în cadrul cărora au fost aplicate nu mai puţin de 131 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 40.000 lei. În paralel, mai spun oamenii legii, a fost confiscată şi o cantitate de material lemnos în valoare de 2.500 lei, în vederea stabilirii provenienţei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI