Rugbiştii suceveni revin la antrenamente

 Rugbiştii de la CSM Suceava vor reveni la antrenamente pentru pregătirea viitorului sezon competiţional după o pauză de două luni de zile. Elevii antrenorului Marius Colţuneac revin la pregătire, dar încă nu ştiu cum va arăta componenţa Diviziei Naţionale în sezonul ce urmează, deoarece pe 11 iunie s-au propus în Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby două variante de comasare a eşaloanelor II şi III din România.

Astfel, una din variantele agreate de Biroul Federal este cea cu două grupe de câte şase echipe, una Centru Nord, în care s-ar regăsi echipele: Rugby Club Gura Humorului, CSM Suceava, Ştiinţa Petroşani, Poli Iaşi, CS Mănăştur şi CS U Arad, şi una Centru Sud, cu RC Griviţa, CS Sportul ST, CS Năvodari, RCM Galaţi, CSM Sibiu şi RC Bârlad. Acest sistem ar avea tur şi retur, dar şi play-off şi play-out, semifinale, finale şi jocuri de clasament. Cea de-a doua variantă este una în care se regăsesc toate cele 12 echipe sub forma unui Campionat Naţional cu tur şi retur, semifinalele în care se va juca în sistem locul 1 cu locul 4 şi locul 2 cu locul 3, urmate de finala mică şi mare.

După reacomodarea la efort şi controlul medical, echipa suceveană va intra treptat în pregătire normală, iar în perioada următoare se vor stabili şi meciurile de pregătire din această vară. Echipa locală va beneficia în această pauză şi de un cantonament de 10 zile, cel mai probabil la mare, acolo unde va putea să facă meciuri de pregătire cu cei de la Tomitanii Constanţa sau CS Năvodari. După ce CSŞ Gura Humorului a anunţat că-şi face echipă de seniori, antrenorul Marius Colţuneac nu-şi face mari probleme că vor pleca mulţi jucători, şi asta deoarece au semnate contracte cu clubul CSM.

„De la finalul campionatului şi până acum am reuşit cu ajutorul Primăriei Suceava să plătim restanţele şi să ajungem la zi cu salariile jucătorilor şi sper să fie şi mai bine pe viitor, deoarece au fost foarte mulţi ani în care jucătorii n-au luat mai nimic. Din punct de vedere al pregătirii vom face un program care să ne ajute să ajungem încet-încet într-o formă sportivă cât mai bună înainte de începerea noului campionat”, a explicat antrenorul sucevenilor, Marius Colţuneac.

Sucevenii vor începe noul sezon în principiu pe data de 8 septembrie, dar aceasta mai poate fi modificată până pe data de 31 iulie, când este termenul limită de înscriere a echipelor. În acest sezon, CSM Suceava nu va participa în Campionatul Naţional de Rugby în 7, şi asta deoarece în acest fel vor putea să se descurce cu cheltuielile din campionatul de rugbi în 15 şi să poată plăti la zi jucătorii din bugetul pe care-l au la dispoziţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: