Ministerul Educaţiei a respins informaţii din mediul online potrivit cărora subiectele probei de limba română ar fi fost cunoscute înainte de începerea probei:

Extragerea subiectelor a avut loc la ora 5.30

Ministerul Educaţiei Naţionale a respins, luni, printr-un comunicat de presă, informaţiile din mediul online potrivit cărora subiectele la proba la limba română din cadrul examenului de bacalaureat ar fi fost cunoscute înainte de începerea probei.

MEN arată că extragerea subiectelor pentru proba scrisă de limba şi literatura română din cadrul primei sesiuni a examenului naţional de bacalaureat 2018 a avut loc luni, 25 iunie, ora 5.30, în prezenţa comisiei naţionale de examen.

„Nivelul şi măsurile de securizare a datelor gestionate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare exclud posibilitatea ca subiectele să fie postate pe diverse site-uri. Subiectele şi baremele sunt postate pe site-ul Subiecte.edu.ro în ziua fiecărei probe scrise, după finalizarea acesteia (ora 15)” explică MEN.

Totodată, se menţionează că aşa-zisele variante de subiecte publicate şi ulterior şterse pe diverse site-uri sau grupuri nu au legătură cu subiectele propriu-zise, reprezentând, de fapt, o inventariere a tematicilor din programa de examen. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: