După ce le-a sunat telefonul mobil în timpul probei de limba română

Doi candidaţi suceveni eliminaţi din bacalaureat

> Alţi doi candidaţi au susţinut proba cu o oră în plus, iar o candidată a susţinut-o în spital

Doi candidaţi au fost eliminaţi luni din examen după ce le-a sunat telefonul în timpul probei scrise la limba română, alţi doi candidaţi au susţinut proba cu prelungirea cu o oră a timpului de redactare a tezei, iar o candidată a susţinut proba în spital. Prezenţa la bacalaureat în judeţul nostru a fost de 92,36% din totalul absolvenţilor de liceu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, luni, că la proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul examenului naţional de bacalaureat s-au prezentat 4750 de candidaţi, reprezentând 92,36% din total, 391 au absentat, iar doi candidaţi de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi de la Liceul Tehnologic „Tomşa Vodă” Solca au fost eliminaţi din examen întrucât le-a sunat telefonul în timpul acestei probe.

Prof. Anuţei a spus că doi candidaţi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română cu prelungirea cu o oră a timpului de redactare a tezei din cauza unor probleme de sănătate, iar o candidată de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi a susţinut proba în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în prezenţa unor profesori asistenţi, fiind asigurată monitorizarea audio-video, ca şi în cazul celorlalţi candidaţi.

La proba Ea, limba şi literatura română, scris, s-au înscris 5143 de absolvenţi, iar alţi 315 candidaţi au susţinut proba în serii anterioare şi au solicitat recunoaşterea acesteia.

La proba Eb, limba şi literatura maternă, desfăşurată marţi, 26 iunie, s-au înscris 30 de candidaţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: