Centrul de permanenţă din Burdujeni a fost pregătit de Primăria Suceava, dar Guvernul nu mai are bani să finanţeze activitatea acestuia

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că centrul de permanenţă din cartierul Burdujeni a fost pregătit de Primărie să devină funcţional, dar a primit semnale că Guvernul nu mai are bani să îl finanţeze.

„De la DSP ni s-a spus să o lăsăm mai moale pentru că s-ar părea că Guvernul nu are bani să le finanţeze. Noi suntem pregătiţi, am pregătit sala, suntem în curs de achiziţii”, a spus Lungu.

Primarul a explicat că în urma discuţiilor de la DSP pe care le-a avut responsabilul din Primărie, acestuia i s-a spus să mai stea pe loc pentru că nu se ştie dacă se mai finanţează aceste centre de permanenţă.

Primarul Ion Lungu estima că centrul de permanenţă din Burdujeni ar fi trebuit să fie funcţional la începutul lunii iunie şi chiar a discutat şi cu managerul SJU Suceava Vasile Rîmbu să pună la dispoziţie un defibrilator şi alte echipamente ca să se poată demara efectiv activitatea acestui centru de permanenţă.

Directorul DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a anunţat, la începutul lunii mai, că echipa de medici care va asigura garda în acest centru este pregătită şi aşteaptă cu interes finalizarea lucrărilor de igienizare a spaţiului şi dotarea cu aparatură medicală şi mobilier.

 Directorul executiv al DSP Suceava s-a declarat încântată că medicii de familie au răspuns invitaţiei DSP Suceava de a forma echipa medicală care va asigura gărzile în viitorul centru de permanenţă, adăugând că „au fost mai mulţi doritori decât posibilităţi” şi că acum mai sunt alţi cinci medici care ar putea forma o echipă pentru un al doilea centru de permanenţă în municipiul Suceava, iar în aceste condiţii se va căuta un alt spaţiu care să se preteze pentru această destinaţie de asistenţă medicală, de preferat în cartierul Iţcani.

Ea spunea atunci că funcţionarea unor centre de permanenţă în cartierele Burdujeni şi Iţcani permite asigurarea asistenţei medicale pentru persoanele care locuiesc la o distanţă mai mare faţă spital.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: