Rupere de nori în 7 comune sucevene

> Zeci de kilometri de drumuri judeţene şi de drumuri comunale au suferit distrugeri din cauza şuvoaielor, 5 curţi şi grădini au fost inundate, viiturile afectând inclusiv două podeţe şi două poduri >De luni, a fost constituită o comisie formată din specialişti de la instituţiile competente, aceasta lucrând la evaluarea fizică şi valorică a pagubelor făcute de natura dezlănţuită

Precipitaţii însemnate cantitativ, care au depăşit 60 de litri pe metrul pătrat, s-au înregistrat în perioada 16-18 iunie 2018, interval în care judeţul Suceava s-a aflat sub avertizarea cod portocaliu meteorologic şi cea de cod portocaliu hidrologic. Astfel, conform Biroului de presă al Instituţiei Prefectului, cât şi a informaţiilor transmise de primării, fenomenele meteorologice periculoase semnalate au provocat stricăciuni în Baia, Dumbrăveni, Hânţeşti, Moara, Pârteştii de Jos, Slatina şi Vama, afectaţi fiind, în total, 19,7 km de drumuri judeţene şi încă 67,8 km de drumuri comunale. Potrivit centralizării Instituţiei Prefectului, în Baia a fost distrusă o porţiune de 0,3 km de drum comunal, precum şi o alta din apărarea de mal a DJ 155P. În comuna Dumbrăveni, drumul comunal a fost afectat pe o lungime de 2,13 km, în timp ce în Hânţeşti au avut de suferit podul de pe DJ 208D, două podeţe de pe DJ 208B, precum şi 19,5 km de drumuri judeţene. În comuna Moara, precipitaţiile au făcut pagube pe 9,5 km de drumuri comunale, iar la Pârteştii de Jos, distrugerile s-au abătut asupra a 3 km de drumuri din aceeaşi categorie. În Slatina, au fost inundate 5 curţi şi grădini, un pod de pe DJ 29A şi 50 km de drumuri comunale. Biroul de presă al Instituţiei Prefectului face cunoscut că, de luni, a fost constituită o comisie formată din specialişti de la instituţiile competente, aceasta lucrând la evaluarea fizică şi valorică a pagubelor.

Primăriile au instituit serviciul de permanenţă, resursele şi mijloacele de intervenţie

Având în vedere avertizările de cod portocaliu meteorologic şi cod portocaliu hidrologic, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor a fost activat încă de sâmbătă 16 iunie, ora 21.00, acesta fiind compus din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”. Structura a procedat la culegerea de date şi informaţii din teritoriu, formulând propuneri pentru coordonarea situaţiilor de urgenţă posibil a se produce la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens, anunţate au fost comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, acestora cerându-li-se să pregătească resursele şi mijloacele de intervenţie, să instituie serviciul de permanenţă la sediile primăriilor şi să treacă la monitorizarea cursurile de apă, mai ales în zonele podurilor şi podeţelor. Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului, duminică, la ora 9,30, la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava s-a întrunit, în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În plenul acesteia, abordate au fost măsurile pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele hidro-meteorologice prognozate de Administraţia Naţională de Meteorologie, prin avertizările de cod portocaliu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: