Resfinţirea bisericii din Ipoteşti

În Duminica a treia după Rusalii, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu PS Părinte Episcop Antonie de Bălţi, a poposit în mijlocul credincioşilor din Parohia Ipoteşti care i-au întâmpinat cu flori, pâine şi sare.

Împreună cu soborul de preoţi şi diaconi, ierarhii au resfinţit biserica parohiei şi au slujit Sf. Liturghie. Sfântul locaş a primit, cu ocazia aceasta, ca cel de-al doilea hram sărbătoarea Pogorârea Sf. Duh.

La acest eveniment au luat parte oficialităţi locale şi judeţene, preoţi din parohii apropiate precum şi închinători din oraş şi alte localităţi limitrofe.

Serviciul divin a fost săvârşit în incinta sfintei biserici, care părea neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor participanţi. Mulţi dintre ei au venit îmbrăcaţi în costum naţional.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul bărbătesc al parohiei. Sf. Liturghie s-a încheiat cu un cuvânt arhieresc şi o panahidă în amintirea credincioşilor trecuţi la cele veşnice.

În semn de preţuire şi dragoste, înalţii oaspeţi au primit în dar din partea parohiei câte o icoană de argint, reprezentând Pogorârea Sf. Duh.

Ziua de bucurie a fost încheiată cu o agapă creştină, oferită de comitetul parohial, atât pentru localnici, cât şi pentru toţi închinătorii participanţi.

Biserica „Sf. Arhangheli”, din Ipoteşti, situată în centrul localităţii, este o construcţie de cărămidă, pe temelie de beton armat, ridicată în locul unei alte biserici din lemn.

Pentru ca a devenit prea mică pentru nevoile comunităţii aflate în continuă creştere, bisericuţa de lemn a fost înlocuită cu cea de astăzi, împodobită şi cu pictură interioară.

Vitraliile filtrează lumina în nuanţe delicate, dând un aer de taină sfântului locaş.

Lucrările au început în mai 1988, prin aşezarea pietrei de temelie, şi s-au încheiat în 1995, când locaşul a fost sfinţit.

Pentru că trecerea timpului a marcat întreg ansamblul parohial, s-au impus ample lucrări de restaurare şi amenajare, finalizate cu resfinţirea de astăzi.

Biserica are în proximitate casa praznicală, clopotniţa şi casa mortuară.

Întreg ansamblul este înconjurat de pomi fructiferi. (Ic. stavr. C-TIN BOBU, preot paroh)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI