Comercianţi din Bazarul Suceava folosesc suprafeţe şi de trei ori mai mari decât cele înscrise în contractele de închiriere

>Primarul Ion Lungu a iniţiat refacerea contractelor pentru 160 de comercianţi, unde s-au găsit diferenţe între suprafaţa din contract şi cea din realitate

Remăsurarea terenurilor ocupate în Bazarul Suceava de chioşcuri ale comercianţilor aflaţi în contract cu Primăria Suceava au condus la găsirea unei diferenţe de peste 500 de metri pătraţi care nu era inclusă în contractele de închiriere, un număr de 126 de comercianţi având suprafeţe de teren mai mari decât în contractul de închiriere, în timp ce 34 de comercianţi deţineau mai puţin teren decât cel pentru care plăteau chirie.

Situaţia a fost relevată în urma unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul Sucevei, Ion Lungu, ce prevede aprobarea unui număr de 160 de suprafeţe de teren privind administrarea terenului proprietate publică a municipiului Suceava aferent Complexului Comercial Bazar.

Primarul arată în expunerea de motive că în urma remăsurării suprafeţelor de teren ocupate de construcţiile proprietate ale agenţilor economici, efectuată de Serviciul Cadastru Fond Funciar Registru Agricol împreună cu Direcţia Administraţiei Pieţelor, ca urmare a lucrărilor de modernizare realizate în incinta Complexului Comercial Bazar, au rezultat diferenţe de suprafeţe între cele contractate şi cele existente în teren la un număr de 160 de contracte din totalul de 1.859.

Potrivit datelor centralizate, pentru cele 160 de contracte, suprafaţa totală prevăzută în contracte este de 1.502,17 metri pătraţi, iar după remăsurare s-a constatat că suprafaţa ocupată este de 1017,66 metri pătraţi, cu 515,49 metri pătraţi mai puţin.

De remarcat este că un număr de 34 comercianţi aveau în contract suprafeţe mai mari decât cele pe care le ocupau efectiv, diferenţa în minus fiind, în general, de un metru pătrat, dar unul dintre comercianţi plătea mai mult pentru 3,3 metri pătraţi, acesta având contract pentru 33,8 mp, dar în fapt deţinea 30,5 mp.

În schimb, comercianţii care deţineau mai mult teren decât cel din contract aveau, în general, suprafeţe duble faţă de ceea ce contractaseră cu Primăria Suceava, unul având chiar şi 26 de mp în plus faţă de suprafaţa din contract.

Astfel, o firmă care închiriase 36,43 mp, folosea în fapt 62,8 mp, cu 26,34 mp mai mult faţă de contract.

O altă firmă, cu contract pentru 25,42 mp, foloseşte o suprafaţă de 44,52 mp, cu 19,1 mp în plus faţă de suprafaţa prevăzută în contact.

De menţionat este cazul unui comerciant care are trei contracte, din care două pentru suprafeţe de 5,06 mp şi unul pentru 3,85 mp, şi care folosea de fapt aproape de trei ori mai mult decât în contract, respectiv 40,37 de mp. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: